Joshua Smits maakt het seizoen af in Nijmegen. Lang leek het erop dat de keeper verhuurd zou worden aan VVV-Venlo, echter is deze tijdelijke overgang afgeketst. Dit laat technisch manager Edwin de Kruijff weten aan ForzaNEC.nl

”Die is van de baan. Er is nu ook geen concrete interesse meer voor hem en hij zal het seizoen afmaken.” Ook is er volgens De Kruiff weinig concrete interesse voor middenvelder Stefan Mauk. Met het niet doorgaan van de transfer naar VVV is ook de komst van Zlatan Almerovic, die eerder op proef was bij NEC, deze winter uitgesloten.

Transferperiode
De technisch manager laat weten tevreden te zijn met het verloop van de transferperiode tot dusver. ”We hebben op iedere positie waar vraag naar was van de technische staf een versterking kunnen halen. De selectie die er nu staat gaan we het seizoen mee afmaken. Messaoud en Burnet hadden in het begin een trainingsachterstand, maar komen eraan. Beiden hebben gisteren minuten gemaakt met Jong. Ze zijn een zekere meerwaarde voor NEC.”

Jong NEC
Ook spraken we met hem over de stand van zaken bij Jong NEC  en daarover is De Kruijff duidelijk.”We hebben nu geen volwaardig team bij Jong. Het is een te smalle selectie en ze spelen in een matige competitie. We zijn dan aan het kijken met de KNVB of we toch kunnen instromen in de piramide. Dit zal dan wel pas seizoen 2018/2019 worden als het mogelijk is. Meerdere clubs die buiten de piramide vallen willen dit.”