Kan de platte kar al uit de schuur worden gehaald? Is NEC al kampioen? De Nijmeegse kampioenskoorts is vrijdag in Sittard weer een paar graden verhoogd. Op een slecht bespeelbaar veld wonnen de Nijmegenaren met 0-3 van Fortuna Sittard.
Twee weken geleden werd er al een lichte vorm van kampioenskoorts geconstateerd in Nijmegen op het moment de Roda JC wél verloor van Fortuna Sittard. Een taart werd vanuit Nijmegen richting Sittard verstuurd als bedankje. Het Fortuna Sittard dat van Roda JC wilde winnen was gister niet op de mat te zien.
Voetballen was moeilijk door het veld van het Fortuna Sittard Stadion. Desondanks was NEC wel de betere van de twee ploegen. Christian Santos wipte in de 34e minuut de bal beheerst in het doel van doelman Kaya. De goal viel redelijk uit het niets aangezien er daarvoor niet veel kansen waren geweest. NEC had daarna de wedstrijd in haar macht.
Nadat NEC wat kansen liet liggen op de 0-2 besliste Limbombe in de 73e minuut de wedstrijd. Na een mooie aanval met een uitblinkende Santos stond Limbombe aan het einde van de aanval om de bal in het doel te schieten. Drie minuten later schoot de Iraniër Alireza Jahanbakhsh de mooiste goal van de wedstrijd binnen. Wedstrijd in de tas.
Door de overwinning van Roda JC bij FC Eindhoven hebben beide ploegen nu een achterstand van 12 punten op NEC. Maandag moet NEC weer aan de bak. In de Goffert is Jong PSV te gast. Waar uit nog met 1-0 werd verloren in blessuretijd zullen de mannen Brood gebrand zijn op revanche.
Opstelling: Smits, Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy, Daemen, Foor(Van Moorsel 62′, Santos, Jahanbakhsh(Appiah 84′, Ars(Waalkens 62′), Limbombe