NEC verloor zaterdagavond van PSV met 4-0. De ploeg hield in de eerste helft lang stand, maar in één minuut tijd kreeg het twee treffers om de oren. Calvin Verdonk speelde echter wel een solide wedstrijd in het hart van de verdediging. Na afloop sprak ForzaNEC.nl met de verdediger.

”Bij zulke wedstrijden moet je lang de nul houden, als je in de eerste tien minuten een doelpunt tegen krijgt, dan kan het hard gaan”, begon Verdonk. ”Ik denk dat we goed stonden. We waren goed aan het verdedigen en denk ook goed aan de bal in de eerste helft. Dan binnen een of twee minuten scoren zij twee keer. De eerste uit een standaardsituatie en de tweede begon bij de middenlijn met balverlies van Dirk Proper en Noa Lang chipte hem over Jasper Cillessen heen. Tegen zo’n tegenstander wordt dat afgestraft. We zochten wat minder het risico en af en toe als we konden voetballen maakten we goede driehoekjes. Ik denk zelf dat we meer konden voetballen eigenlijk. Er lag best veel ruimte op het middenveld. De kantwissel lag er ook steeds. Ik denk dat we iets te snel de lange bal zochten.”

Stil in de kleedkamer

In de tweede helft kreeg NEC al snel een penalty tegen. ”Op een gegeven moment creëerden we niet echt meer kansen, soms met Bas (Dost, red.) speelden we alsnog de lange bal. Alleen PSV moest een slechte dag hebben en wij een topdag hebben. PSV nam ook gas terug voor mijn gevoel en was de wedstrijd wel gespeeld. Het was na afloop stil in de kleedkamer. 4-0 verloren is pijnlijk en we spelen wel tegen een hele goede tegenstander, misschien wel de beste van Nederland op dit moment. Ik denk dat we de positieve dingen eruit moeten halen. Op onze eigen helft, de driehoekjes en het voetbal wat we soms konden laten zien, daarop moeten we verder bouwen.”

Lef tonen

Rogier Meijer gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat ze met lef moesten gaan spelen. ”Ik denk dat we dat af en toe hebben gedaan. In het begin moesten we de bal gewoon op Koki (Ogawa, red.) spelen en hij moest het daar uitvechten. Ik denk dat we vanuit achteruit de middenvelders durfden in te spelen. Ik denk twee risicoballen waar een kans uitkomt gelijk na rust en op het eind waar ik hem in de voet van Guus Til speel, dat moet eruit. Alleen ik denk wel dat ik een oké potje heb gespeeld. Ik speel het liefste linksback. Dan kan ik ook vooruit met de aanval. Centraal moet je het toch wat meer neerzetten, de hele tijd achterin blijven en veel duels spelen. Alleen ik had wel meer de voorzetten verwacht op Luuk de Jong, dat viel wel mee.”

”We hebben geknokt en alles gegeven. We speelden de duels met PSV mee, kwamen in de duels en wonnen ze voor mijn gevoel. Dus dat moeten we gewoon meenemen naar de volgende wedstrijden. We moeten ook weten dat de volgende tegenstanders niet zo goed zijn als PSV. Het is ook belangrijk dat er meer spelers terugkeren die geblesseerd zijn dan wordt de selectie ook weer wat groter”, sluit de Dordtenaar af.

Foto: Orange Pictures