Calvin Verdonk glunderde na afloop na NEC – Go Ahead Eagles. De Nijmegenaren wonnen met liefst 5-1 en de linksback speelde, afgezien van een foutje bij de Deventer gelijkmaker, een prima wedstrijd. "Een mooier begin na de winterstop kan bijna niet."

"In de tweede helft zag je dat zij helemaal kapot waren. We speelden ze helemaal weg, zij konden het niet meer belopen. We zetten goed druk met zijn allen. Ze wisten het niet meer. De trainer blijft erop hameren dat we druk moeten blijven zetten en dat hebben we gedaan."

NEC had het eerder dit seizoen in Deventer nog moeilijk (1-1). "Als je Go Ahead de ruimte geeft, hebben ze goede spelers die het kunnen afmaken. Maar als je ze onder druk zet, hebben ze het moeilijk. Elke tegenstander heeft het dan moeilijk. Daar hadden we het wel moeilijk, maar er is sindsdien veel veranderd. Wij zijn ook beter op elkaar ingespeeld."

Verdonk zorgde met een dieptepass op Ferdi Kadioglu ervoor dat Anass Achahbar uiteindelijk kon scoren. "Ik zag Ferdi lopen en speelde hem goed in. Hij verlengde op Anass en Anass scoorde."

Bij de 1-1 van Aaron Nemane ging het juist even mis. "Ik stond niet helemaal goed bij de steekpass. Daarna maakte ik een sliding, maar ik had beter kunnen blijven staan en mee kunnen lopen met mijn man. Dat was een foutje van mij."

De sfeer in de kleedkamer was na afloop erg goed. "We hebben nog gezongen voor Golla. In elke taal gingen we ‘happy birthday’ zingen."

Foto: Rob Koppers