Calvin Verdonk is blij met zijn eigen spel tegen RKC Waalwijk. De linksachter speelde een solide wedstrijd tegen de Waalwijkers en is te spreken over de samenwerking met buitenspeler Sontje Hansen. Wel ziet de 26-jarige verdediger dat de twee elkaar nog beter kunnen helpen en NEC nog niet op topniveau is.

Na afloop van NEC – RKC (3-0) stond Verdonk met een voldane glimlach de pers te woord. De mandekker speelde in de eerste twee wedstrijden dit seizoen centraal achterin, maar kreeg zaterdag de kans op linksback. Verdonk maakte een prima indruk aan de linkerkant, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. “Ik zat er lekker in. In de eerste helft heb ik veel kunnen aanvallen, in de tweede helft vooral verdedigd. Het liep goed vandaag.”

Tandem met Hansen

De verdediger heeft genoten van de samenwerking met Sontje Hansen. De buitenspeler werd vandaag voor het eerst op zijn favoriete positie, linksbuiten, geposteerd en vormde zodoende een duo met Verdonk. Volgens de verdediger voelen de twee elkaar goed aan. “We hebben een goede connectie, een aantal lekkere combinaties gehad aan de linkerkant.” Een combinatie tussen de twee stond aan de basis van de 1-0 van Magnus Mattsson. Verdonk denkt dat de samenwerking nog beter kan. RKC stuurde meerdere dreigende voorzetten vanaf de rechterflank, omdat Hansen vaak gaten liet vallen in de verdediging. “Ik kan Sontje (Hansen, red.) beter coachen in verdedigend opzicht. Vertellen waar hij moet staan, hoe strak hij moet zitten. Maar dat komt allemaal wel.”

Gebrek aan daadkracht

Over het algemene spel van zijn ploeg was Verdonk minder positief. Hij vond NEC niet daadkrachtig genoeg in de duels. “Het was vandaag nog niet top. We verliezen te vaak de eerste bal, winnen dan de tweede en verliezen de derde weer. Dat moet beter.” Met deze driepunter verschaft NEC zich even wat lucht op de ranglijst, maar de vleugelverdediger waarschuwt voor verslapping. “Als je volgende week verliest staat de druk er weer vol op. We moeten nu doorpakken.”

Foto: Orange Pictures