Calvin Verdonk heeft dinsdag zijn interlanddebuut gemaakt voor Indonesië. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Filipijnen stond de linkspoot in de basis en werd er met 2-0 gewonnen.

Eerder dit jaar sprak Verdonk met de bondscoach van Indonesië over een carrière bij het Aziatische land. De vader van de NEC’er is namelijk in Indonesië geboren, waardoor de verdediger ook voor dat land uit mag komen. Vorige week werd het naturalisatieproces afgerond en dus mocht Verdonk minuten gaan maken voor de nationale ploeg.

Tegen de Filipijnen was het dinsdag dan zover: Verdonk startte in de basis, maar deed dit niet op zijn gebruikelijke positie. In een vijf mans verdediging was de NEC’er de centrale man. Andere Eredivisiespelers als Thom Haye, Nathan Tjoe a On (beiden SC Heerenveen) en Ragnar Oratmangoen (Fortuna Sittard en oud-NEC’er) stonden ook in de basis. Verdonk werd bij een 2-0 voorsprong in de 67e minuut gewisseld.

In de poule met daarnaast nog Irak en Vietnam staat Indonesië tweede. Na zes wedstrijden behaalde het land tien punten. Irak staat met vijf gewonnen duels bovenaan en speelt later op de dinsdag nog tegen Vietnam. Door de overwinning op de Filipijnen gaat Indonesië knap door naar de laatste fase van de kwalificatie voor het WK.

Ogawa

Ook Japan kwam dinsdag in actie tijdens de Aziatische WK-kwalificatie. Thuis kenden ze geen moeite met Syrië: het werd 5-0. Koki Ogawa, die een aantal dagen eerder nog bij drie goals betrokken was tegen Myanmar (0-5), bleef de gehele wedstrijd op de bank. Zijn concurrent, Feyenoord-spits Ayase Ueda, scoorde de openingstreffer.

Foto: Rob Koppers