Calvin Verdonk is definitief terug in Nijmegen. Na zijn eerdere periode (2017-2018) in Nijmegen waarin hij door NEC werd gehuurd van Feyenoord, komt de linksback nu op huurbasis een jaar over van FC Famalicão. De 24-jarige Verdonk sluit direct aan bij de ploeg van Rogier Meijer.

Op de clubwebsite reageert Verdonk op het nieuws. “Het voelt goed om terug te zijn bij NEC. Enkele jaren geleden heb ik hier een mooie tijd beleefd, waarin ik veel wedstrijden heb mogen spelen. Dat is ook mijn doel voor het komende jaar. Ik wil belangrijk zijn voor het team en daarnaast, met de ervaring die ik inmiddels heb, bijdragen aan het groepsproces. Ik kan niet wachten om te beginnen”, aldus Verdonk.

Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Nijmegenaren, is uiteraard content met de komst van Verdonk. “Calvin is een linksback die goed in het profiel van de club past. Een verdediger met een offensieve drive en daarnaast een goede voorzet. Zowel NEC als ikzelf hebben in het verleden op een prettige manier met Calvin samengewerkt, dus we zijn blij dat hij wederom voor NEC heeft gekozen.”

Verdonk keerde na zijn eerste periode in Nijmegen terug bij Feyenoord en deed het daar niet eens onverdienstelijk. 19 wedstrijden verder haalde Van Leeuwen in 2019 Verdonk naar FC Twente, waar hij 24 Eredivisie-wedstrijden speelde. Vorige zomer stapte Verdonk transfervrij over naar Portugal, waar hij niet verder kwam dan 14 competitieduels. Dit seizoen mocht Verdonk twee keer invallen en kreeg hij een keer een basisplaats. Afgelopen weekend, toen zijn oude club gelijkspeelde tegen Sporting Portugal, zat Verdonk al niet meer bij de selectie.

Foto: Rob Koppers