Nu Calvin Verdonk is teruggekeerd bij NEC is het de vraag of hij ook in de basis komt. Souffian El Karouani is al meer dan een jaar de eerste keus en gaf zondag tegen Heracles Almelo een assist op de enige goal van Ali Akman.

“Ik denk dat Calvin Verdonk het moeilijk gaat krijgen”, zei Jan Sommerdijk van Omroep Gelderland in de Jarda Podcast. “Reken maar dat El Karouani wordt gestimuleerd door zijn komst. Hij zit volop in zijn ontwikkeling. Ik vind het wel slim van NEC om wat achtervang te halen. Verdonk zal niet komen om op de bank te zetten, maar daardoor krijg je El Karouani misschien naar grotere hoogten.”

De vraag is dus of Verdonk in de basis komt. “Is Verdonk beter? Hij is ongeveer hetzelfde type. Ik vind het fijn als een back ook een vleugelspeler kan uitschakelen. Bart van Rooij begint daar, maar El Karouani heeft meer de neiging om meteen naar voren te rennen. Dat doet Verdonk eigenlijk ook. Verdedigend was hij in dat jaar bij NEC ook niet sterk.”

Sinds zijn jaar bij NEC in seizoen 2017/18 heeft Verdonk zich wel ontwikkeld. “Bij Feyenoord is hij nog even basisspeler geweest en bij Twente ook. De Portugese club waar hij zat is zeker niet slecht. Daar speelde hij niet heel veel, maar je weet nooit wat voor verhaal daarachter zit. Het zegt niet zo heel veel.”

Beluister de hele podcast hieronder:

Wie zou jij in de basis zetten?
191 votes

Foto: Rob Koppers