Calvin Verdonk stond tegen PSV voor het eerst in de basis in de Eredivisie. Als linker centrale verdediger in een 5-3-2 opstelling zag Verdonk het in de slotfase foutgaan tegen de nieuwe koploper van de Eredivisie. Verdonk baalt, maar is blij dat NEC zich heeft opgericht na de slechte wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Hoewel de resultaat tegen RKC en PSV hetzelfde was, zag je toch duidelijk verschil. “Er zat meer beleving in, we vochten meer als team. We verdedigden goed, maar op gegeven loop je alleen maar achteruit en dan wordt het lastig”, vertelt Verdonk tegenover ForzaNEC. Hij baalt van zijn eigen goal bij de beslissende goal van Carlos Vinicius. “Ik dacht dat Maximiliano Romero die bal nooit meer zou halen. Ik keek de goal net terug en zag dat ik er dichter op had moeten zitten en het duel had moeten aangaan. Dan was er niet veel gebeurd denk ik.”

Toch leek Verdonk zich prima staande te houden in zijn nieuwe positie als centrale verdediger. “Ik vind het wel fijn om zo te spelen. Ik heb in de jeugd vaak centraal achterin gestaan maar door mijn lengte werd dat naarmate ik ouder werd wat lastiger. Maar het ligt me wel. Dat je twee lange slopers als Cas Odenthal en Rodrigo Guth naast je hebt staan helpt dan wel.”

Dat het opnieuw fout gaat in de laatste tien minuten, komt Verdonk ondertussen de keel uit. “We hadden nog één grote kans om de 2-0 te maken en tegen PSV ga je niet veel kansen krijgen als NEC en dan moet je scherp blijven. In de laatste minuten moeten we meer mannen worden. Het is nu voor de derde keer in korte tijd, ook tegen AZ en RKC, dat je hem in de slotfase tegen krijgt. We moeten er alles voor doen om dan de punten binnen te slepen. Het is lastig om heel de wedstrijd scherp te blijven en dat moet wel tegen een topclub als PSV.”