Calvin Verdonk scoorde tegen Sparta alweer zijn tweede vrije trap van dit seizoen raak. De verdediger kijkt ook alvast vooruit naar de halve finale van de beker komende dinsdag tegen Cambuur, waarin hij NEC als topfavoriet ziet.

De vrije trappen van Verdonk gaan er allemaal in. ”Twee uit twee, dat is een mooie statistiek. Ik denk dat ik na die goal tegen FC Twente wat hoger op het lijstje ben komen te staan. Voor mij was nu het moment om het te laten zien, omdat ik weet dat het altijd in me heeft gezeten. Lasse (Schöne) zei net binnen dat als de bal iets aan de rechterkant ligt neem jij ze.”

NEC scoorde dit seizoen al een aantal weergaloze goals. Op de vraag welke Verdonk de mooiste vond hoeft hij niet lang na te denken ”Ik denk die van Sai van Wermeskerken. Dat was denk ik ook de moeilijkste. De verdediger zelf maakte nu ook al twee prachtige goals. ”Vrije trappen zijn sowieso altijd hele mooie goals als ze zo erin gaan, alleen die van Sai was toch wel wat moeilijker en met zijn verkeerde been. We trainen daar niet op, we hebben gewoon spelers met heel veel kwaliteiten en ik denk dat we ook veel kansen creëren waardoor we tot zulke mogelijkheden komen.”

Is dit typisch een seizoen dat alles goed valt? ”Ik denk het wel, als je ook naar de tweede helft kijkt komen we nog een paar keer goed weg. Alhoewel Jasper (Cillessen, red.) een paar hele goede ballen pakt, ook in de eerste helft. Maar het geluk zit aan onze kant.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Blessure Dirk Proper

Dirk Proper viel geblesseerd uit en lijkt er de komende tijd uit te liggen. ”Dat is wel een smetje op de avond. Hij maakte eerst een tackle en ik dacht misschien staat die jongen op zijn kuit waardoor hij dan mee viel. Hij zei meteen in de wedstrijd dat het de hamstring was. Hamstring is nooit goed. Hij zat er verdrietig bij, hoofd naar beneden. Alleen hij moet weer door en goed herstellen, waardoor hij zo snel mogelijk weer terug in het team komt want hij is super belangrijk voor ons. Hij is een leider in het team, ook met ballen afpakken. Hij heeft alles, hij is klein maar fysiek heel sterk. Hij kan het spelletje goed lezen. Aanvallend zijn zijn statistieken volgens mij ook verbeterd met vorig seizoen. Hij maakt doelpunten en assists en is gewoon een hele belangrijke speler voor ons.”

Halve finale

Er leek vrijdag op de training een boete op te staan als een speler zei dat hij bezig was met de halve finale van de beker. ”We waren er ook echt niet mee bezig. Alleen toen de loting was werd er in de WhatsApp-groep ingestuurd dat we spelen tegen Cambuur. Bas (Dost, red.) reageerde meteen dat we er vol voor moeten gaan. NEC is bezig aan een goede reeks en Cambuur speelt eerste divisie. Voelen de Nijmegenaren zich onoverwinnelijk richting die halve finale? ”Daar in het stadion met kunstgras, in de avond, de omstandigheden zijn niet top volgens mij. Alleen in de fase waar wij zitten moet je ook uitspreken dat we topfavoriet zijn. Ik wil bijna zeggen van wie moeten wij verliezen als we zo in de eerste helft spelen. We moeten gewoon vol voor de overwinning gaan dinsdag. We gaan met veel vertrouwen die kant op. Cambuur zit niet in de beste fase volgens mij, dus ik denk niet dat we erom heen moeten draaien”, sluit de Dordtenaar af.

Foto’s: Rob Koppers