Calvin Verdonk maakte zaterdag tegen RKC zijn officieuze rentree voor NEC. De verdediger werd woensdag transfervrij overgenomen van Famalicião. “Ik wil hier mijn niveau halen en een vaste waarde in het team worden.”

Het was voor Verdonk zijn eerste echte wedstrijd na de zomerstop. “Ik heb twee keer meegetraind en in Portugal heb ik nog een weekje meegedaan. Het was fijn om weer een helftje mee te spelen tegen een serieuze tegenstander.” De linksback vond RKC, ten op zichte van de andere twee oefenduels, een goede graadmeting. “Je krijgt veel meer druk en de duels zijn intensiever. Het is fijn om tegen een tegenstander van eigen niveau te spelen.”

Verdonk is tevreden over hoe het elftal op dit moment staat. “Ik denk dat we als team verder zijn dan afgelopen seizoen. Er zijn veel spelers gebleven en er zijn goede versterkingen bijgekomen.” Verdonk is één van die versterkingen. Hij verwacht dan ook meer minuten te gaan maken dan afgelopen seizoen. “Het maakt niet uit op welke positie ik speel. Ik kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Dat heb ik vorig seizoen kunnen bewijzen. Ik heb alles in eigen hand, zowel op de training als in deze oefencampagne.”

De transfer van Verdonk kwam voor velen uit het niets, maar voor de linksback zat het er al een tijdje aan te komen. “Ik heb tussendoor veel contact gehad met Rogier Meijer en met Ted van Leeuwen. Ik wilde koste wat het kost weg uit Portugal en toen kwam NEC met een tweejarig contract.” De 25-jarige back zag zijn toekomst dus niet zitten in Portugal. Ondanks dat was het geen gemakkelijke keuze om te vertrekken. “Ik had meerdere aanbiedingen uit het Oostblok, maar als 25-jarige zit je daar niet op te wachten. Op mijn leeftijd ben ik toe aan vastigheid en zekerheid. Afgelopen seizoen heb ik welliswaar niet veel minuten gemaakt, maar ik weet wel wat ik in Nijmegen heb”, zo sluit een gemotiveerde Verdonk af.

Foto: Rob Koppers