Calvin Verdonk heeft – als alles goed is opgeteld – dit seizoen vier gele kaarten gepakt en staat dus op scherp. Als de linksback vrijdag tegen Helmond Sport weer een gele kaart pakt, mist hij de overgespeelde topper tegen Jong Ajax van maandag. Dat betekent echter niet dat Verdonk zich vrijdag zal inhouden.

"Helmond komt eerst, daarna kijken we verder", zei Verdonk tegen ForzaNEC. "Ik ga me niet inhouden. Ik moet gewoon geen domme dingen doen. Als het echt moet, dan zou ik de gele kaart wel pakken, maar niet voor iets doms."

Het waren bewogen dagen voor NEC, dat na de winst op FC Oss weer helemaal meedoet in de titelstrijd in de Jupiler League. "We hebben het weer in eigen hand. We willen natuurlijk iedere wedstrijd winnen. We zitten nu in een lekkere flow. Iedereen is scherp en heeft er zin in. Die wedstrijd moet geen probleem zijn."

Verdonk weet niet echt wat hij vrijdag kan verwachten van de tegenstander. "Ik heb Helmond eerlijk gezegd niet vaak zien spelen. Volgens mij hebben ze snelle buitenspelers en een lange spits. We zien het vrijdag wel. Wij moeten uitgaan van onze eigen kracht en daar gewoon winnen."

Lees ook:
Voorbeschouwing: NEC kan uitkater wegspoelen in Helmond
Braken: "Nog vier keer winnen en we zijn er"