NEC won zondagavond op bezoek bij Excelsior met 0-3. Calvin Verdonk speelde als vervanger van Bart van Rooij op de rechtsbackpositie en kon een assist op Magnus Mattsson noteren bij de 0-1.

”Ik denk dat we deze drie punten echt nodig hadden”, start Verdonk tegenover ForzaNEC. De linksback van origine speelde als rechtsback in plaats van de geblesseerde Van Rooij. ”Op de training ging het wat makkelijker, in de wedstrijd was het verdedigend even wennen, hoe ik moet staan enzo. Ik denk wel dat ik de voorzetten eruit heb gehaald van de linksbuiten en nog een assist heb kunnen geven. Alleen soms was het wel even vechten met de bal.”

Verdonk is linksbenig en daardoor werd het spel soms vertraagd doordat hij van been moet wisselen. ”Doordat ik de bal vaker mee naar achter neem, kijk ik minder snel vooruit en moesten we weer opnieuw naar de andere kant. De eerste helft speelde ik best veel naar achter. De tweede helft na die rode kaart was het makkelijk uitvoetballen voor mij en het hele team.”

In het begin had NEC het moeilijk tegen de Rotterdammers, na de 0-2 leken de Nijmegenaren de buit binnen te hebben. ”Zeker na de 0-2 had ik het gevoel dat we niet meer echt in de problemen kwamen. Toen het 0-1 stond, kregen zij nog wat kansen. Lamprou miste voor open doel. Dus ik denk dat we daar wel echt goed wegkwamen. We maakten de 0-2 op het juiste moment en dan is de wedstrijd klaar.”

Aansluiting met linkerrijtje

NEC heeft de afgelopen wedstrijden weinig punten gepakt. ”Zeker dit blok waar we de punten echt nodig hebben. Je had natuurlijk op meer punten gehoopt. Tegen Cambuur gelijk en daarvoor tegen Sparta moesten we winnen. Vandaag moesten we winnen om weer echt naar boven te kijken. Onderin staat het aardig dicht bij elkaar. Als we vandaag zouden verliezen en Volendam wint van ons bijvoorbeeld volgende week, staan zij maar op één punt van ons. Dus dit is een belangrijke overwinning”, sluit de Dordtenaar af.

Foto: Orange Pictures