NEC verloor weliswaar in de absolute slotfase van Feyenoord maar Calvin Verdonk maakte een bijzondere invalbeurt op bezoek bij zijn oude club Feyenoord. Hij viel in en binnen een minuut zette hij NEC op voorsprong.

”Het was een gekke avond denk ik. We komen denk ik snel 2-0 achter, maken we in de eerste helft nog 2-2 als ik het goed heb. Daarna kom ik erin en het eerste balcontact was mijn aanname en het tweede balcontact was mijn schot en doelpunt. Ik denk dat we het goed uitspeelden. Ik zelf zag hem niet eens het doel in gaan, volgens mij rende ik al om te juichen. Maar hij zit er goed in, ik raakte hem ook lekker”, zegt de linksback tegen ESPN.

Verdonk stond koud in het veld en nog geen bal geraakt. ”Ik had best een lange warming-up gehad, dus was aardig warm. Maar nee, ik weet dat ik een goed schot heb dus ik dacht gewoon doen en dan zien we het wel waar die belandt.”

Uitgerekend in de Kuip tegen zijn oude club Feyenoord valt Verdonk zo in. ”Ik heb hier ongeveer 14 jaar gespeeld en al een paar keer tegen ze gespeeld en een paar keer verhuurd geweest. En nu weer tegen Feyenoord en ja ik scoor. Achteraf dacht ik misschien was het wel zo slim om te juichen. Ik heb hier natuurlijk vanaf de jeugd gespeeld. Ik speel nu bij NEC dus. Gisteren kreeg ik al de vraag of ik zou juichen als ik scoorde en ik zei ja, dus ik ben een man van mijn woorden.”

De 24-jarige Dordtenaar speelde de afgelopen jaren regelmatig op huurbasis en kwam sinds vorig jaar uit voor Famaliçao in Portugal. Nu staat hij ineens weer hier. ”Ik ben weer bij NEC, ik had hier al gespeeld. Famaliçao was het niet geworden. Ik heb drie trainers daar gehad, maar ik raakte ook zelf snel geblesseerd. Heel die competitie lag me ook niet, dus ik ben blij om weer hier te zijn in Nederland bij NEC.”

Verdonk had dit seizoen nog niet gespeeld voor NEC. ”Dit zijn ook mijn eerste minuten weer. Ik had daar ook niet veel gespeeld, dus ik hoop dat er nu meer minuten gaan volgen. Ik hoop gewoon dat ik weer veel ga spelen bij NEC en dan zien we wel aan het einde van het seizoen wat er gaat gebeuren. Ik wil het liefst niet meer naar Portugal, dat is een ding wat zeker is. Ik ben verhuurd aan NEC, alleen Ted van Leeuwen en ik zijn heel goed met elkaar. We hadden al samengewerkt bij FC Twente, we hielden altijd contact en even kijken wat Ted te zeggen heeft aan het einde van het jaar”, sluit Verdonk af.

Foto: Rob Koppers