Calvin Verdonk heeft een eerste aanbod op contractverlenging afgewezen. NEC wilde het contract van de oud-Feyenoorder, dat tot het einde van volgend seizoen loopt, verlengen. Maar de linksback hoopt komende zomer een transfer te maken na een goed seizoen bij NEC.

Verdonk is na twee seizoenen als wisselspeler dit seizoen de meest gebruikte Nijmeegse speler. Daardoor lichtte NEC de optie tot een eenjarige verlenging, waarmee het een transfervrij vertrek voorkwam. Wil NEC geld verdienen aan Verdonk, dan moet het de 27-jarige verdediger deze zomer verkopen.

Verdonk is bezig aan een uitermate solide seizoen. Sinds het vertrek van Souffian el Karouani naar FC Utrecht heeft Verdonk dit seizoen slechts één wedstrijd gemist. Hij speelde afwisselend als linksback en centrale verdediger en heeft zelfs een aantal keer rechtsback gestaan. Komende zondag tegen Almere City staat hij voor zijn 124’ste wedstrijd voor NEC. In de huidige selectie speelden alleen Lasse Schöne, Bart van Rooij en Dirk Proper meer wedstrijden voor de Nijmegenaren.