Calvin Verdonk maakte in de wedstrijd tegen FC Volendam (3-0) zijn eerste doelpunt voor NEC, en in het betaalde voetbal. Daarnaast had de linksback ook zijn aandeel in het schoonhouden van het doel.

De voormalig verdediger van Feyenoord en PEC Zwolle was blij dat hij eindelijk van de nul af is. ,,Deze goal zal me nog lang bijblijven”, begon de 20-jarige vleugelverdediger. ,,Het was mijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal, dus dat is sowieso speciaal. Het werd ook wel tijd. De jongens pestten mij al over de gemiste kansen. Nu kan ik ze de mond snoeren.”

Het vertrouwen leek in de wedstrijd tegen Volendam weer zijn teruggekeerd. ,,We hebben nauwelijks iets weggegeven en we waren in balbezit erg sterk. In de eerste helft hadden we bijna iedere tweede bal en de voorste spelers passeerden hun mannetje makkelijk. Iedereen zat er denk ik wel lekker in. Nu moeten we deze lijn doortrekken.”

Door de zeperd van Jong Ajax (0-2 tegen Go Ahead Eagles) pakte NEC de koppositie in de Jupiler League. ,,Vanaf nu blijven we bovenaan”, sprak de verdediger vol zelfvertrouwen. ,,We willen gewoon bovenaan eindigen, ook al kan Jong Ajax niet promoveren. Wij willen de enige ploeg in de Jupiler League zijn dat een feestje kan vieren aan het eind van de rit.”

Foto: Rob Koppers