Vorig seizoen moest Calvin Verdonk het met name doen als invaller. Na het vertrek afgelopen zomer van Souffian El Karouani blinkt Verdonk wekelijks uit in de Nijmeegse defensie. Dat hoopt hij in de laatste twee duels van 2023 door te zetten. Te beginnen met Fortuna Sittard-thuis op vrijdag.

“Ik heb mijn kans gepakt”, blikt de back terug. “Als je wekelijks negentig minuten speelt krijg je zoveel vertrouwen, zeker als je goed speelt. Dat is wel lekker voor het zelfvertrouwen. Je hebt wat meer zin om te trainen en je weet waarvoor je het doet. Dat is wel veranderd ten opzichte van vorig seizoen.”

De achterban is dan ook te spreken over de 26-jarige linksback uit Dordrecht. “Ik denk wel dat ik het daar mee eens ben, haha. Het is aan hun om te zeggen wat ze over mij vinden. Dat is natuurlijk mooi en ontzettend blij mee. Alleen het seizoen is nog lang. We moeten nu op deze weg door blijven gaan.”

Voor de winterstop ontvangt NEC alleen Fortuna Sittard nog in eigen huis. “Die moeten we gewoon winnen. Ik denk dat we als team, maar ook individueel beter zijn dan Fortuna en we spelen ook nog eens thuis. We willen de eerste seizoenshelft goed afsluiten”, sluit een gemotiveerde Verdonk af.

Foto: Rob Koppers