Calvin Verdonk maakte vrijdagavond deel uit van de verdediging die voor het eerst sinds 1 december 2017 weer eens de nul hield. De linksback is blij dat het team weer eens geen doelpunten tegen kreeg.

"Ik merkte zelf dat we als er verdediging goed bovenop zaten. We hebben eigenlijk weinig weggegeven. Ik stond zelf verdedigend ook goed en heb aanvallend geen gekke dingen gedaan", vertelt Verdonk, die over het algemeen tevreden is over zijn huidige seizoen, waarin hij nog geen wedstrijd miste. "Ik heb dit seizoen wat mindere wedstrijden gespeeld, maar vaak wel een voldoende gescoord. Het kan nog een stuk beter, aanvallend kan ik nog wel meer bijdragen aan het spel."

Daarbij is het onhandig dat voor hem al tijden wordt afgewisseld tussen Arnaut Groeneveld, Jari Schuurman en Steeven Langil. "Het zijn natuurlijk heel andere type spelers. Jari is toch meer een middenvelder en Steeven kun je gewoon de één-op-één insturen met zijn snelheid en zijn actie. Dat is wel een groot verschil tussen die spelers, dus daar moet je zelf ook anders op inspelen."

Van de andere velden kwam ook goed nieuws. Fortuna Sittard verloor voor de tweede wedstrijd op rij. "Dat voelt goed. We spelen over een paar weken een thuiswedstrijd tegen Fortuna. Als het zo doorgaat, valt die wedstrijd precies op een goed moment. Wij kunnen met de nieuwe trainer alleen maar beter gaan spelen nu. We gaan het zien over vier weken."

De koppositie is volgens Verdonk niet minder dan verdiend. "We hebben de sterkste selectie van de competitie. We hebben twee mindere wedstrijden gehad, waarin we verliezen. We hadden deze overwinning daarom echt nodig om weer vrolijk verder te kunnen gaan. Als het publiek er dan ook nog achter gaat staan, is dat erg lekker voor ons. Daar gaan we beter van spelen. Ik vind dat het niks uit moet maken, thuis of uit, maar je merkt wel een verschil."