Calvin Verdonk is uiteraard blij met zijn bijdrage aan de overwinning van NEC tegen FC Groningen. De linker vleugelverdediger opende de score voor de Nijmegenaren. Groningen kwam nog terug, maar door een doelpunt van Mikkel Duelund wist NEC toch de overwinning over de streep te trekken en een ronde verder te komen in de KNVB beker.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was voor NEC de goal van Verdonk. “Ik zette de aanval zelf op van achter. Toen liep ik helemaal door en kwam de fantastische assist. In mijn hoofd zat de hele tijd volley, volley, volley en op het laatste moment dacht ik van nee, rustig binnenkant voet. Hij zat er mooi in”, aldus Verdonk tegen ESPN. Naast zijn mooie goal is Verdonk natuurlijk ook blij met het resultaat. “We zijn door, dus dat is fantastisch.”

Na de 0-1 maakte NEC een moeilijke fase door. “We hadden moeite met het verdedigen. We hadden duidelijke afspraken gemaakt hoe we zouden lopen, alleen gebeurde het niet. Groningen voetbalde heel makkelijk met hun centrale verdediger die steeds inschoof. Daar hadden we wel moeite mee.” Dat spelbeeld veranderde enigszins in de tweede helft. “We waren gewoon agressiever in de tweede helft. We liepen meer man op man, waardoor Groningen het moeilijker kreeg. Ze kregen in de eerste helft best veel kansen, maar in de tweede helft waren ze alleen ballen erin aan het pompen. Toen had ik niet echt het idee dat die goal nog zou vallen.”

In tegenstelling tot Lasse Schöne, is Verdonk niet zo’n druktemaker in de rust. “Ik ben wat rustiger. Ik zeg nooit zo veel. Lasse is natuurlijk de leider van dit team en hij heeft een hele mooie carrière gehad. Dan accepteer je dat van hem en hij is natuurlijk nu de aanvoerder, dus hij nam het woord in de kleedkamer.” De volgende ronde speelt NEC sowieso een thuiswedstrijd, dat lijkt een ideaal scenario. “Ik hoop dat we een goede tegenstander voor ons loten en dat we weer door kunnen. Het wordt in ieder geval geen Ajax of PSV.”

Foto: Orange Pictures