NEC heeft zondag een punt gepakt op bezoek bij Feyenoord in De Kuip (2-2). In de eerste helft kwamen de Nijmegenaren op een 2-0 achterstand en waren ze volledig kansloos. Vlak voor rust scoorde Dirk Proper een treffer en direct na rust maakte Magnus Mattsson de gelijkmaker. In de tweede helft zagen we een veel beter NEC dat erg strijdlustig was.

NEC begon met een aanvallende opstelling aan de wedstrijd tegen de Rotterdammers. Dit kwam door het ontbreken van onder anderen Mees Hoedemakers (schorsing) en Elayis Tavsan (transferperikelen). Het spel ging in de eerste minuten op en neer. Het was wel de thuisploeg dat meer druk wist te zetten. Na ruim een kwartier spelen kwam de ploeg van Arne Slot op voorsprong. Een fraaie Rotterdamse aanval kwam uit bij Javairô Dilrosun en hij krulde de bal in de verre hoek achter Jasper Cillessen: 1-0. Quilindschy Hartman werd in een botsing vervelend geraakt door Bart van Rooij, die hier een gele kaart voor ontving. De rechtsback werd vervolgens uit voorzorg gewisseld. Voordat zijn vervanger Sai van Wermeskerken in het veld kwam, wist Feyenoord de score verder uit te breiden. Santiago Giménez schoot de bal van dichtbij simpel in de linkerhoek: 2-0. Vlak voor rust kon Quinten Timber van dichtbij bijna de 3-0 binnen schieten, maar hij verzuimde dit te doen. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan eindelijk raak voor NEC. Vanuit een vrije trap kon Proper de bal in het goal werken na goed doorkoppen van Koki Ogawa.

NEC kwam goed uit de kleedkamer. De tweede kans in de wedstrijd was meteen raak: Mattsson verraste Justin Bijlow met een uithaal: 2-2. De aansluitingstreffer van de Deen betekende zijn tiende doelpunt van het seizoen. Na de gelijkmaker zette Feyenoord NEC weer vol onder druk. Er volgde een paar grote kansen. Een bal kwam recht op Cillessen af en het andere schot van Mats Wieffer vloog langs het doel van NEC. Feyenoord speelde vol voor de overwinning. NEC verdedigde uiterst geconcentreerd en loerde op de counter. Ondanks de grote hoeveelheid aan kansen, wist NEC zich prima staande te houden. Cillessen was meermaals belangrijk met reddingen. In de slotfase werd er een debutant gebracht. De 19-jarige Borges Sanches mocht zijn eerste minuten maken. NEC moest de laatste minuten vol weten te houden om het punt binnen te slepen. Dat lukte en dus begint NEC 2024 met een punt dat voelt als een overwinning.

In het kort

Wedstrijdverloop
17′ 1-0, Dilrosun
28′ 2-0, Giménez
45′ 2-1, Proper
53′ 2-2, Mattsson

Geel: Van Rooij, Verdonk (NEC), Timber, Wieffer (Feyenoord)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (63′ Nieuwkoop), Hancko, Hartman (80′ Van den Belt); Wieffer, Stengs (80′ Ivanusec), Timber; Dilrosun (71′ Lingr), Giménez, Paixão (63′ Sauer).

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Mattsson, Proper, González (67′ Sano); Hansen (85′ Ross), Ogawa, Baas (78′ Borges Sanches).

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Foto: Orange Pictures