In een bijzonder leuke wedstrijd heeft NEC zondagmiddag verdienstelijk gelijk gespeeld bij landskampioen FC Twente. Na een vroege voorsprong voor NEC maakte Twente binnen het half uur al weer gelijk. Door de 1-1 blijven de Nijmegenaren voor de achtste achtereenvolgende keer ongeslagen.
Na de matige wedstrijden van de afgelopen weken tegen Excelsior, Heerenveen en NAC was het een verademing om NEC de eerste twintig minuten aan het werk te zien. De Nijmegenaren combineerden er lustig op los wat leidde tot het openingsdoelpunt in de zevende minuut. Lasse Schöne zette met een subtiele voetbeweging Zimling vrij voor doelman Michailov en de Deen was net als vorige week tegen Excelsior koelbloedig.

Na de verdiende 0-1 kreeg NEC via George, Schöne en opnieuw Zimling zelfs kansen om de voorsprong te verdubbelen maar het was na 27 minuten Twente dat het tweede doelpunt maakte. Bajrami pikte de bal op na dom balverlies van Leroy George, snelde langs Sibum het halve veld over en schoot de bal laag en hard achter Jasper Cillessen. De jonge doelman leek niet geheel vrijuit uit te gaan en baalde zichtbaar.
Op slag van rust kreeg Ruiz voor Twente nog een goede kopkans uit een vrije trap van Theo Janssen maar de Costa Ricaan kopte over.
In de tweede helft bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard maar moest de ploeg van Wiljan Vloet steeds meer achteruit. Dit leidde in de slotfase tot een kopkans van Luuk de Jong maar de Achterhoeker zag zijn poging op de lat belanden. Ook oud-Vitessenaar Janssen wist het net niet te vinden, de middenvelder schoot naast.

Zowel NEC als Twente meende in de tweede helft nog recht te hebben op een penalty. Nathaniel Will werd op zijn voet getrapt door Douglas en ging naar de grond maar scheidsrechter Blom gaf de rechtsback een gele kaart voor het maken van een schwalbe. Ook Twente vond dat het recht had op een strafschop na een vermeende overtreding van Sibum op Janssen maar ook hier was Blom niet te vermurwen, waardoor het 1-1 bleef.
Voor foto’s klik hier.