NEC heeft de eerste wedstrijd van 2014 winnend afgesloten. Tegen ADO Den Haag werd er met 3-1 gewonnen, waardoor de ploeg nu twee plekken stijgt, naar de zestiende plek. Daar moet Anton Janssen de verdedigers van NEC voor danken.
Binnen vier minuten leek Rens van Eijden NEC al op voorsprong te koppen, maar de centrale verdediger deed dat in buitenspelpositie. Ook Cristoph Hemlein kreeg een goede kans, toen keeper Robert Zwinkels iets te ver voor zijn goal stond. Zijn wippertje was echter te zacht.
Na een kwartier had NEC een penalty verdiend. Keeper Zwinkels, die de geschorste Gino Coutinho verving, haalde Sören Rieks bij één been onderuit, maar scheidsrechter Makkelie hield het bij een corner. Drie minuten later kreeg NEC wél een penalty, hoewel de aanleiding ditmaal onverdiend was. Marnick Vermijl werd een paar meter buiten de zestien onderuit gehaald door Danny Holla. Ryan Koolwijk faalde vanaf elf meter.
Tien minuten later scoorde NEC uit een andere spelhervatting scoorde NEC. Rieks werd na een lange rush op het middenveld onderuit gehaald door Dion Malone. De vrije trap, net buiten de zestien, werd knap door Kevin Conboy in de verre hoek binnen geschoten.

De Nijmegenaren mochten echter niet lang genieten van de voorsprong. Vermijl zorgde ook aan de andere kant voor een penalty door Ninos Gouriye onderuit te halen. Holla benutte de penalty wel.
Opnieuw duurde het maar drie minuten voor het scorebord weer aangepast kon worden. Vermijl maakte zijn eerdere fout goed en schoot, na een knappe hakbal van Samuel Stefanik, via de binnenkant van de paal de bal achter Zwinkels.
ADO mocht van geluk spreken dat het de rust inging met elf spelers. Gouriye had er eigenlijk af gemoeten na een smerige overtreding op Koolwijk. Hij kreeg echter niet eens geel, terwijl Rieks dat even later wel kreeg, en even daarvoor Tobias Haitz ook. Kalle Johnsson onderscheidde zich in de eerste helft nog door een inzet van Mike van Duinen, die één-op-één voor de Zweed verscheen, te keren.
Na twintig minuten in de tweede helft, was Michael Higdon dicht bij NEC’s derde goal, maar Zwinkels zat er in de korte hoek goed bij. Daarna werd Navarone Foor ingebracht in plaats van Jakob Jantscher. De wissel betaalde zich gelijk uit in een goal. Foor versierde een vrije trap, die werd genomen door Koolwijk. Daaruit scoorde met het hoofd de derde verdediger, Rens van Eijden en hij leek het duel in het slot te gooien.
De verdediger kreeg even later wel geel omdat hij Van Duinen in het gezicht zou hebben geslagen. Samuel Stefanik kreeg een kwartier voor tijd de kans om de score nog meer uit te breiden, maar Tom Beugelsdijk lag in het strafschopgebied twee keer in de weg. Toch moest NEC nog even oppassen, want invaller Mitchell Schet schoot de bal na een individuele actie maar net naast. Ook Ricky van Haaren mocht het van afstand proberen, maar Johnsson lag in de weg.

Tien minuten later mocht Geoffrey Castillion zijn debuut maken in een rood-zwart-groen shirt. Hij verving Higdon. De boomlange spits deed nog een mooi kunstje bij de cornervlag, waardoor hij twee Hagenaren het bos instuurden. Hij was in de blessuretijd nog dicht bij een doelpunt, maar Zwinkels lag in de weg.
30’ Kevin Conboy 1-0
33’ Danny Holla (P) 1-1
36’ Marnick Vermijl 2-1
66’ Rens van Eijden 3-1
Kaarten: Haitz, Rieks, Van Eijden, Foor (NEC), Malone, Beugelsdijk (ADO)
Kalle Johnsson; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy; Samuel Stefanik, Ryan Koolwijk, Sören Rieks; Christoph Hemlein, Michael Higdon (83’ Geoffrey Castillion), Jakob Jantscher (64’ Navarone Foor).