NEC heeft een overeenstemming bereikt met Arnaut Groeneveld, het betreft een drie en een half jaar contract, tot medio 2020.

De vandaag 20 jaar geworden Groeneveld ging in 2008 van FC Oss naar PSV, in Eindhoven liep hij de jeugdelftallen door en maakte uiteindelijk zijn debuut in Jong PSV. Op 17 december 2015 debuteerde hij in de Jupiler League tegen NAC Breda.

Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar NEC, waar hij in eerste instantie in het beloftenelftal zou gaan spelen. Maar al vroeg in het seizoen werd hij overgeheveld naar het eerste elftal en mocht hij uitgerekend tegen zijn oude club PSV zijn debuut maken.

Technisch manager Edwin de Kruijff zegt het volgende: ”Arnaut heeft sinds zijn komst naar onze club flinke vooruitgang geboekt. Het zegt genoeg dat hij na een korte periode in Jong N.E.C. de stap heeft gemaakt naar de eerste selectie en ook al wedstrijdminuten heeft gemaakt. We zijn blij dat we hem voor de lange termijn hebben kunnen vastleggen om zich hier verder te ontwikkelen. Extra mooi is dat hij zijn contract op z’n twintigste verjaardag heeft getekend, dus we kunnen hem dubbel feliciteren vandaag!"