Na afloop van de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen (0-1) was ESPN-analist Gertjan Verbeek allesbehalve complimenteus over het vertoonde spel van beide ploegen. “De vonken sprongen er niet van af. Het was niet terug te zien dat NEC vocht voor de play-offs”, begon Verbeek zijn relaas.

“Het was een zoetzappige wedstrijd waarin veel dingen onnodig fout gingen. Daardoor leek het allemaal heel erg slordig. Uiteindelijk heeft NEC een minimale inspanning nodig gehad om er het maximale uit te halen.”

De 60-jarige Deventenaar is daarmee snoeihard voor de Nijmeegse formatie en voorspelt dat NEC het nog wel eens knap lastig kan gaan krijgen om mee te doen voor de play-offs. “Als je kans wil maken zal er beter moeten worden gevoetbald. Tegen Vitesse was het ook al niet goed, maar dat is een wedstrijd van een ander kaliber. De drive om er alles uit te halen zat er pas in de tweede helft in.”

Dimata

Een kwartier voor tijd greep Rogier Meijer in en haalde de trainer Nany Dimata naar de kant. Volgens Verbeek was de spits exemplarisch voor de slordigheden. “Ik was blij met deze wissel. Ik ben niet zo gecharmeerd van deze spits. Hij is wat grof en heeft veel balverlies. Daarentegen is hij wel groot en fysiek sterk, maar daar profiteert hij nauwelijks van.”

Verbeek is dan nog niet klaar met Dimata. “Als hij wordt aangespeeld dan is de kans op balverlies levensgroot. De verdedigers kunnen alweer op hun positie gaan staan, zodra hij aan de bal komt.” Toch heeft de Belg al acht doelpunten achter zijn naam staan. “Maar daar had hij wel heel veel kansen voor nodig. Daardoor heeft NEC ook heel vaak gelijk gespeeld”, sluit Verbeek af.

Foto: Orange Pictures