Pieter Tra stopt na zes jaar als voorzitter van het StAk (Stichting Administratiekantoor NEC). Het StAK bewaakt de clubcultuur van NEC, beheert de aandelen en stelt de Raad van Commissarissen aan. Tra wordt opgevolgd door Ger Vrancken. 
Tra vindt het tijd voor een nieuwe periode. "Ik heb zes jaar lang mijn hart en ziel in de club gestopt en mijn kennis gedeeld en proberen te verbinden", zegt hij op de officiële site van NEC. "Ik vond het tijd voor een nieuw persoon voor een nieuwe fase."
Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, bedankt de gestopte Tra: "Ik ken niet veel mensen die zo begaan zijn met de club. De samenwerking tussen het StAk en de RvC is prima en dit is ook de verdienste van Pieter.”
Opvolger Ger Vrancken is opgegroeid in Nijmegen. "NEC ken ik al van jongs af aan toen ik nog op de jongensrang zat in De Goffert. Voor mij is het een prachtig moment om in te stappen. Er zijn nog vele uitdagingen en daar zal het bestuur van StAk haar toegevoegde waarde moeten laten zien." 
Vrancken brengt een uitgebreid netwerk met zich mee. Hij is in 2019 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Aegon Nederland N.V. In de jaren ervoor vervulde hij diverse directiefuncties voor onder andere Nationale Nederlanden en ING.