NEC heeft zondagmiddag nipt gewonnen van Derdedivisionist VVSB: 2-1. De Nijmeegse club trad met de reserves van het duel met Lincoln Red Imps van eerder op de dag aan.

Etien Velikonja krikte de gemiddelde leeftijd zondagmiddag behoorlijk op bij NEC. Met zijn 31 jaar was hij verreweg de oudste speler aan Nijmeegse zijde. NEC speelde voornamelijk met tieners en andere talenten. Terry Lartey Sanniez en Tom van de Looi startten, net als Joep van der Sluijs, die zijn officieuze debuut maakte.

Het eerste echte wapenfeit van NEC leverde meteen een doelpunt op. Lartey Sanniez stoomde op aan de rechterkant en gaf de bal voor. Een verdediger van VVSB tikte de bal vervolgens in eigen doel: 1-0. De doelman van de amateurclub voorkwam daarna een doelpunt van Velikonja, die een vrije trap richting de goal vuurde.

VVSB kwam er af en toe uit en bij een van deze spaarzame momenten viel ook de gelijkmaker. Ayman Sellouf beging volgens de scheidsrechter een overtreding en de bal ging op de stip. Felitciano Zschusschen schoot raak en maakte er 1-1 van. In de tweede helft maakte ook Robin Roefs zijn officieuze debuut. De zestienjarige keeper verving Schuurman na een uur spelen. Velikonja zorgde uiteindelijk voor de 2-1 door van dichtbij raak te schieten. Lartey Sanniez miste daarna nog een grote kans op 3-1.

Opstelling NEC: Schuurman (60′ Roefs); Lartey Sanniez, Odenthal, Sturing, El Karouani (68′ Van Rooij); Van Ottele (30′ Beekman), Van de Looi, Proper; Van der Sluijs, Velikonja, Sellouf (55′ Van Ottele).

Lees ook: Velikonja is gretig: "Ik weet dat ik veel beter kan"