Etien Velikonja vertrekt deze zomer mogelijk bij NEC. De 31-jarige spits stelde vorig seizoen teleur in Nijmegen, maar zag zijn contract door een clausule wel verlengd worden. Er is een nieuwe spits in aantocht bij NEC en met Ole Romeny in de selectie is er voor de Sloveen minder perspectief.

"Etien is een geweldige prof, hij geeft altijd honderd procent", vertelde algemeen directeur Wilco van Schaik in de Jarda Podcast. "Hij heeft ook niet altijd geluk gehad, maar tot nu toe is het project Velikonja nog niet geslaagd. Een aantal jongens zit niet lekker in hun vel, daar is Etien er een van. Hem is een toekomstplaatje geschetst voor komend seizoen. Als er een club voor hem komt, staan we daarvoor open. Dat hebben we met Etien afgesproken, ook als je ziet hoe hij zich opstelt."

"We wilden Etien eigenlijk een tweejarig contract laten tekenen, maar hij heeft een verleden met knieblessures. Toen hebben we er na overleg met hem één jaar van gemaakt en hebben we afgesproken dat er een optie bij zou komen voor wanneer hij fit was. De twee jaar die wij voor ogen hadden, die zijn er dus alsnog gekomen."

"Wij waren ervan overtuigd dat hij het medisch gezien zou doorstaan en ook gezien zijn kwaliteiten wilden we dat. Daar hebben we tot nu toe nog te weinig van gezien. Dat heeft deels met hem te maken en met keuzes van de trainers. Er is nog niet uitgekomen wat we ervan hadden gehoopt. Etien kwam last minute, dat is niet het meest ideale uitgangspunt. We hadden wel de overtuiging dat hij kon brengen wat we zochten, maar achteraf is dat niet geworden wat we ervan hadden verwacht."

Foto: Rob Koppers

Beluister hieronder de nieuwste Jarda Podcast met Wilco van Schaik: