Het veld in de Euroborg is sneeuwvrij en omdat vrijwilligers bovendien de trappen naar en tussen de tribunes van sneeuw hebben ontdaan, gaat FC Groningens bekerkrachtmeting met NEC vrijwel zeker door.
Ron Jans trainde dinsdagmorgen ook al met zijn selectie op het hoofdveld. De ploeg waarmee hij aan de aftrap verschijnt is dezelfde die afgelopen zondag aan de aftrap zou hebben gestaan tegen SC Heerenveen als die wedstrijd niet zou zijn afgelast.
Luciano staat in het doel. De achterste linie wordt gevormd door Darryl Lachman – hij debuteert in de basis – , Gibril Sankoh, Andreas Granqvist en Fredrik Stenman. Op het middenveld staan Goran Lovre, Danny Holla, Leandro Bacuna en Thomas Enevoldsen. Tim Matavz en Nicklas Pedersen zijn de spitsen.
Oluwafemi Ajilore, terug na een drie wedstrijden durende schorsing, is terug bij de groep en begint op de bank. Daar zit ook Mike Zonneveld. Rugklachten hielden hem afgelopen zondag nog buiten de wedstrijdselectie. Serhat Koç sluit weer aan na een enkelblessure.
De trainer van FC Groningen kan niet beschikken over Koen van de Laak, Morten Nordstrand, Tom Hiariej, Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Sepp de Roover en Jeffrey Rijsdijk. Allen zijn geblesseerd.