NEC treft zaterdagavond SC Heerenveen in de twaalfde speelronde van de Eredivisie. De Friese ploeg bezet momenteel de twaalfde plek en staat daarmee vier punten achter op de Nijmegenaren. De wedstrijd wordt afgewerkt in een lege Goffert en ook de spelers van Heerenveen balen daarvan, zegt Joey Veerman. “Het is wel een stuk minder leuk zonder publiek. Als ik een corner neem dan krijg ik nog weleens wat scheldwoorden naar mijn hoofd geslingerd. Dat moet ik nu missen.”

Ook ziet Veerman een paar bekende gezichten terug in de wedstrijd van morgen. “Jordy Bruijn en Lasse Schöne spelen daar. Die jongens kunnen gewoon goed voetballen. Alleen op papier zou je zeggen dat wij een sterker elftal hebben dan NEC. Wij gaan dan ook vol voor de winst.”

Twijfelgevallen

Bij Heerenveen zijn er een aantal twijfelgevallen voor de basisopstelling, waaronder hierboven genoemde Veerman. De middenvelder zal echter waarschijnlijk wel in de basis starten van de Friezen. Daarnaast is ook naamgenoot Henk Veerman een twijfelgeval voor de wedstrijd van zaterdag. De Kosovaars-Zweedse verdediger Ibrahim Dresevic is na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend (1-2) in ieder geval geschorst. Zijn plek zal naar alle waarschijnlijkheid worden ingenomen door Nick Bakker. Trainer Johnny Jansen heeft het daarnaast over ‘een aantal twijfelgevallen’ waardoor hij pas vlak voor de wedstrijd een beslissing zal nemen, zo zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.

Jansen verloor met zijn ploeg de laatste drie competitiewedstrijden achtereenvolgens van Ajax, FC Utrecht en Vitesse. Tussendoor werd er nog wel, zij het ternauwernood, gewonnen in de beker van de amateurs van AFC. Heerenveen speelt na de uitwedstrijd in Nijmegen tegen Willem II en PSV, maar daar is de trainer niet mee bezig. “Het belangrijkste is nu de wedstrijd tegen NEC. We moeten daarin de punten gaan pakken, al moeten we daarvoor een goede wedstrijd spelen. NEC heeft namelijk een prima ploeg”, complimenteert Jansen de Nijmegenaren.

Vermoedelijke opstelling: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Madsen, Kongolo, Halilovic; Musaba, S. de Jong, Stefanovic

Foto’s: SC Heerenveen TV