Het contrast tussen de eerste en de tweede helft had niet groter kunnen zijn. NEC kwam binnen twaalf minuten op een 0-2 achterstand te staan tegen Roda JC. Daarna hadden de bezoekers weinig in te brengen, maar kregen de Nijmegenaren de bal niet in het net. Hoe anders was dat in de tweede helft. Via Marnick Vermijl en twee maal Sören Rieks toonde NEC zich veerkrachtig. In de slotfase kopte Kevin Conboy nog een vrije trap van Jakob Jantscher binnen. Frank Demouge maakte het nog spannend door er 4-3 van te maken, maar dat mocht niet baten. Eindstand: 4-3.
De formatie van Anton Janssen startte gretig aan de wedstrijd en kreeg meteen enkele kansen. Roda JC werd nog niet echt gevaarlijk, maar kwam na acht minuten uit een counter wel op 0-1 via Hupperts, die zich langs Victor Pálsson slalomde en simpel de bal in het net schoot. Nog geen vijf minuten later verdubbelden de bezoekers de score. Krisztian Nemeth maakte knap gebruik van de chaos achterin bij NEC en rondde uitstekend af: 0-2. De vroege achterstand leidde tot frustratie bij het publiek van NEC.

Na twintig minuten spelen kon oud-NEC’er Frank Demouge de wedstrijd in feite al beslissen op 0-3 toen hij na een goede steekpass werd weggestuurd. De bonkige spits stuitte echter op doelman Johnsson. Hierna werd NEC eindelijk wakker en maakte de ploeg aanstalten om de aansluitingstreffer te maken. Hierbij bracht Kurto redding op een schot van Leiwakabessy. Het gemis van Ryan Koolwijk was duidelijk te merken, aangezien de Nijmegenaren elke vorm van controle op het middenveld misten.
Het lukte NEC maar niet om de bal in het net te krijgen, terwijl Roda vooral consolideerde om de voorsprong vast te houden. Die aansluitingstreffer leek er in de 34e minuut dan eindelijk te komen. Conboy ging gretig door en liep met de bal op de rand van het strafschopgebied. De harde uithaal van de Deen spatte echter uiteen tegen de lat. De Limburgers hadden na de twee treffers eigenlijk maar weinig in te brengen. NEC kreeg de bal er maar niet in, waardoor men ging rusten bij 0-2.

Direct na rust kwam de aansluitingstreffer er wel. Vermijl kwam mee naar voren en ging de combinatie aan met Rieks. De Deen passte de bal terug naar de rechtsback, die hard achter Kurto pegelde: 1-2. Ruim een kwartier later kwam NEC zelfs op gelijke hoogte. Een vrije trap van Jantscher werd door Rieks knap in de rechterhoek gekopt: 2-2. Ineens leek alles weer te kunnen. NEC liet blijken er zin in te hebben en vlak na de gelijkmaker maakte Rieks bijna zijn tweede van de avond. Zijn schot werd echter geblokt door de defensie van Roda.
De veerklasse van NEC werd na 67 minuten spelen beloond. Hemlein kreeg de bal op de rechterflank aangespeeld en zag Rieks compleet vrij staan. Een goede pass van de Duitser bereikt de Deen die resoluut 3-2 maakte. De Goffert explodeerde van vreugde, maar de Nijmegenaren wisten dat ze er nog lang niet waren. De bezoekers probeerden een gelijkmaker te forceren, maar NEC was gretig en gaf de bal niet zomaar weg. Negen minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch beslist. Een vrije trap van Jantscher bereikte de vogelvrije Conboy, die weinig moeite had om de bal in te koppen: 4-2.

Vier minuten voor tijd maakte Frank Demouge het nog spannend door de bal achter Johnsson te schuiven: 4-3. Niet veel later claimde Roda een strafschop omdat Van Eijden de bal met de hand zou hebben getoucheerd. Arbiter Kamphuis wilde er niets van weten. Na drie minuten extra tijd werd er afgefloten op 4-3.
Volgende week wacht NEC het tweeluik met FC Groningen. Donderdag op 18:45 uur trapt men in het Hoge Noorde af voor de confrontatie in de beker. Drie dagen later, op zondag, begint om 14:30 uur de competitiewedstrijd tegen de Groningers.
Wedstrijdverloop
8’ 0-1: Hupperts.
12’ 0-2: Nemeth.
46’ 1-2: Vermijl.
63’ 2-2: Rieks.
67’ 3-2: Rieks.
81’ 4-2: Conboy.
86’ 4-3: Demouge.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Pálsson, Leiwakabessy; Mulder, Rieks, Conboy; Hemlein (88’ Stefanik), Higdon, Jantscher (90′ Foor).
Opstelling Roda JC: Kurto; Biemans, Van Peppen, Dijkhuizen, Luijckx (80’ Paulissen); Kali, Donald, Pluim (60’ Bonevacia); Hupperts, Demouge, Nemeth.