NEC heeft zaterdagavond een knappe zege geboekt op Roda JC: 2-3. De Nijmegenaren kwamen twee keer op achterstand, maar vochten zich telkens terug.

De ploeg van trainer Jack de Gier kende een slechte start in Kerkrade, want al na vijf minuten lag de bal erin voor Roda JC. De eerste de beste kans was raak voor de thuisploeg toen via de rechterkant een aanval werd opgezet. Livio Milts gaf voor op clubtopscorer Mario Engels, die via de linkerpaal zijn vijfde treffer van het seizoen maakte. Bij NEC zag het er achterin niet goed uit. Roda liet verder niet veel zien, maar toonde zich mede dankzij het slappe verdedigen van de Nijmegenaren wel effectief.

Vervolgens liet Roda het een fase aan NEC, maar de Nijmegenaren lieten ondanks het vele balbezit en de controle in aanvallend opzicht te weinig zien. Het gevaarlijkste moment was een inzet van Jonathan Okita, wiens schot uit een voorzet van Leroy Labylle tot corner werd verwerkt. Als Roda eenmaal weer ging aanvallen, was het op momenten ook direct gevaarlijk. Toch kwam NEC na een half uur op gelijke hoogte. Sven Braken combineerde met Anass Achahbar, die na een goede beweging op het doel afging. Hij gaf op Okita, die kapte en raak schoot: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg NEC het duel steeds meer in handen en was het eigenlijk wachten op 1-2, maar die viel voor rust niet meer.

De tweede helft begon eigenlijk op dezelfde wijze. Beide teams lieten aanvallend niet heel veel zien en waren vooral slordig. Toch was het bij de eerste echte kans van Roda weer raak. Het begon bij balverlies van de slecht spelende Brahim Darri. Uiteindelijk kwam de bal in een snelle counter terecht bij Engels, die alleen op doel af kon en Mitchel Paulissen nog naast zich had. De clubtopscorer van Roda ging niet voor eigen succes en legde af, waarna Paulissen 2-1 maakte.

Zo restte er voor NEC nog een half uur om het recht te zetten in Limburg, maar de Nijmegenaren waren aanvallend niet sterk genoeg. Roda kreeg aan de andere kant juist kansen op meer. Eén werd voordat er kon worden geschoten afgefloten voor buitenspel en even later was het Engels die voor gevaar zorgde. De spits speelde zich knap vrij en ging op Alblas af. De Duitser probeerde het met een stiftje, die tegen de lat kwam.

Het was een fase waarin NEC enorm druk stond, maar wel uit het niets op gelijke hoogte kwam. Vanaf de eigen zestien vuurde Norbert Alblas de bal naar voren. De bal stuiterde door en kwam terecht bij Braken, die op keeper Tom Muyters afging en scoorde. Even later werd het nog mooier, want de bal ging op de stip voor NEC nadat Okita naar de grond werd gehaald. Achahbar schoot raak vanaf elf meter: 2-3.

NEC speelt over zes dagen de volgende wedstrijd in de Eerste Divisie. Dan is Jong PSV de tegenstander in het Goffertstadion. Dit duel begint weer gewoon om 20:00 uur.

Wedstrijdverloop:
5′ 1-0: Engels.
29′ 1-1: Okita.
58′ 2-1: Paulissen.
76′ 2-2: Braken.
81′ 2-3: Achahbar.

Opstelling NEC: Alblas; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts (78′ Buwalda), Labylle; Van den Berg, Achahbar (85′ Dijkstra), Overtoom; Okita, Braken, Darri (90′ Joppen).
 
Opstelling Roda JC: Muyters; Dijkhuizen, Werker, Verburgh, Vansteenkiste; Milts, Paulissen, El Makrini (84′ Remans); Engels, Simakala (59′ Väyrynen), Van Velzen (46′ Gnjatic).