Rogier Meijer is ondanks de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht positief gestemd in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De oefenmeester kan in Rotterdam niet beschikken over Mikkel Duelund, maar ziet Dirk Proper vermoedelijk wel terugkeren in zijn elftal.

“Als je goed kijkt kun je er altijd iets positiefs uithalen”, begint Meijer zijn terugblik op FC Utrecht-thuis. “Ik denk dat ons veldspel tot zo’n 25 meter van de vijandelijke goal echt uitstekend was. Daarna wordt het erg moeilijk voor ons. We hebben dan ook niet echt gevaar kunnen stichten.” Meijer zag nog een positief punt. “Want ondanks de achterstand, was de bereidheid er bij iedereen in het elftal om hard te blijven werken. We hebben de koppies niet laten hangen.”

Ook over de defensieve uitvoering was Meijer niet eens ontevreden, ondanks de drie tegengoals. “Als je puur kijkt naar wat we weggeven, dan is dat een standaardsituatie en twee omschakelmomenten. Als zij daar zo loepzuiver mee omgaan, is het klaar.”

Tussen de wedstrijd tegen Utrecht en die tegen Feyenoord zaterdag zitten slechts drie dagen. “Daarom hebben we veelal hersteld, ook vrijdag nog. We hebben wel beelden bekeken van Feyenoord. De jongens doen dat trouwens ook individueel wel, want Feyenoord is een enorm aansprekende tegenstander.” Zo maakt Meijer zich ook niet al te druk om verschillende pijntjes bij zijn spelers. “Als ze morgen het veld opstappen van De Kuip, zijn ze dat al lang weer vergeten.”

Feyenoord-NEC begint zaterdagavond om 21:00 in Rotterdam.

Foto: Rob Koppers