Na de 3-1 zege op Heracles Almelo zijn er veel NEC’ers opgenomen in landelijke Elftallen van de Week. Voetbal International, Algemeen Dagblad en De Telegraaf hebben allen minstens één plekje gereserveerd voor een NEC-speler.

Bij VI is NEC deze week net als twee weken geleden hofleverancier. Toen waren het Philippe Sandler, Calvin Verdonk, Dirk Proper en Magnus Mattsson die hun opwachting maakten in het Elftal van de Week, van die vier zitten Verdonk en Proper er opnieuw bij. Maar de echte uitblinkers zijn toch echt Tjaronn Chery en Koki Ogawa, die beiden een 8 scoren en alleen overtroffen worden door de Utrechtse hattrickhero Taylor Booth (8,5).

Een échte voetballer

Beide doelpuntenmakers staan ook in het team van AD, terwijl De Telegraaf Ajacied Brian Brobbey en PSV’er Luuk de Jong in de spits verkiest boven Ogawa. Wel staat Chery ook daar in het team. Rapporteur Peter Hoekstra zegt over de winteraankoop: “Hij is 35, maar een échte voetballer, die gevoel heeft aan de bal. Dat mis je tegenwoordig steeds meer, spelers die echt met gevoel een bal kunnen geven. Hij had best wat schoten op doel, gaf de steekpass waar een penalty uitkwam, maakte nog een goal en straalt echt plezier uit in het voetballen. Wat hij liet zien was echt goed. Dan wordt het makkelijker voor een trainer, als je zo’n speler hebt. Het gaat tegenwoordig allemaal om high intensity en dat is nodig, maar het is ook wel lekker om echte voetballers te hebben, die in een gebied van vijf meter onder druk een bal perfect aannemen en goed kunnen wegleggen.”

Positiespel van een topclub

Ook in de ESPN-column Bellen met Karim El Ahmadi wordt NEC geloofd. De oud-Feyenoorder noemt ook Chery, maar ook het algemene spel van NEC. “Ik ken Chery al heel lang, hij was vroeger mijn buurjongen, dus we kwamen heel vaak bij elkaar over de vloer. Hij kwam bij het eerste van FC Twente toen ik al vertrok naar Feyenoord, dus we hebben net niet samengespeeld. Maar ik sprak hem afgelopen week en hij is erg onder de indruk van hoe er getraind wordt bij zijn team. Iedereen is fit. Er lopen een paar bijzondere spelers rond, zoals Sandler. En ik moet zeggen, hun positiespel is echt van topclubniveau. Dat vond ik vorig seizoen al, maar toen hadden ze wat meer moeite om de kansen af te maken. Nu scoren ze ook nog eens goals, mooi om te zien.”

Foto: Orange Pictures