NEC heeft woensdagavond een punt overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht. De Nijmegenaren kwamen voor rust op achterstand door een doelpunt van Jacob Lensky, maar wisten deze in de tweede helft ongedaan te maken. Erton Fejzullahu schoot knap raak na terugleggen van Björn Vleminckx. Uiteindelijk wisten beide ploeg niet meer te scoren, al was de ploeg van Dwight Lodeweges nog wel dichtbij, maar een inzet van opnieuw Fejzullahu belandde op de paal; 1-1.

Na afgelopen zondag, toen de Nijmegenaren dramatisch speelden tegen Heracles Almelo, kon de ploeg het tegen FC Utrecht nog alleen maar beter doen. Toch vreesde het NEC-publiek voor opnieuw een teleurstellende avond, nadat Lorenzo Davids en Ramon Zomer beide de bal verspeelden en zo een Utrechtse aanval inleidde. Het was dat Gabor Babos goed oplette en zo de inzet van Ricky van Wolfwinkel en Michael Silberbauer kon stoppen. De Nijmegenaren begonnen elkaar net wat beter te vinden, toen Jacob Lensky voor de 0-1 zorgde. Lensky kon richting zestien meter lopen, nadat de bal goed aan de zijlijn werd binnengehouden en loste een schot die knullig onder Babos doorschoot. Kort daarvoor had Björn Vleminckx nog een bal richting de kruising gestuurd, die knap werd gepareerd door Michel Vorm.

Na de rust was alles anders. NEC combineerde beter, gaf druk naar voren en wist ook eindelijk weer tot scoren te komen. Youssef El-Akchaoui en Arek Radomski combineerde fraai langs de zijlijn en de voorzet van El-Akchaoui werd goed teruggelegd door Vleminckx op Fejzullahu, die geen seconde twijfelde en de bal met een volley tegen de touwen werkte. Even later was het opnieuw Fejzullahu, die de pech had dat hij de paal raakte en in de rebound de bal te veel door het midden schoot in de handen van Vorm. In plaats van lange ballen, bleef NEC nu combineren en ging op zoek naar een tweede treffer. Die viel echter niet, waardoor de Nijmegenaren zich tevreden moesten stellen met een punt. NEC blijft door het gelijkspel op de tiende plaats staan met negen punten uit acht wedstrijden.
Foto’s: Pro Shots (ook voor bijbestellingen)
Zie hier de sfeerfoto’s.
Zie hier de foto’s van de Juniors.