NEC – Willem II was in de tweede helft voornamelijk een gevecht om de punten en als iemand daar bij NEC voor te porren is, dan is het wel Gregor Breinburg. De middenvelder moest het vandaag hebben van zijn strijdlust.

"Het was een moeilijke wedstrijd, voetballend waren we niet zo goed als voorgaande wedstrijden. Er is veel gebeurd de afgelopen weken, spelers gekomen en spelers gegaan, maar we hebben hard geknokt en de drie punten hier gehouden", blikt Breinburg tevreden terug op het duel. "Het enige wat ik kon doen vandaag was bikkelen, voetballend liep het niet zo bij mij. Maar voor strijdlust kun je me altijd bellen. Je mist een belangrijke speler als Rens die het achterin regelt, dus we moesten als team werken."

Door het vertrek van Rens van Eijden moest er een nieuwe captain gekozen worden en daarvoor is ook bij Breinburg geïnformeerd. "Ik ben gevraagd om aanvoerder te worden en ik heb eerlijk gezegd dat ik dat niet wou. Ik was en ben reserve-aanvoerder en ik denk dat de trainer een goede keus gemaakt om Brad Jones aanvoerder te maken. Hij is ervaren, heeft een hoog niveau, heeft veel dingen meegemaakt."

Hij heeft de overweging gemaakt, maar laat Jones dus de band hebben. "Ik heb er over nagedacht. Vorige wedstrijd tegen Willem II speelde ik niet en nu zou ik aanvoerder zijn. Dus het is ook een raar seizoen voor mij. Maar ik ben er gewoon voor het team, met of zonder band. Ik sta er en ik coach mensen dus ik blijf gewoon dezelfde Breinburg."

De tweede helft werden diverse spelers van Willem II geïrriteerd. "Ze moeten en willen, dus ze gingen alles uit de kast halen. Smerige overtredingen maken, beetje vervelend doen en daar moet je slim op reageren." Met Nick van der Velden had Breinburg het regelmatig aan de stok. "Je moet alles doen om te winnen, dat doet hij en dat doe ik. Buiten het voetbal doen we gewoon normaal, maar op het veld is het oorlog."

De oorlog is succesvol gewonnen en dus staat NEC nu vijfde op de ranglijst. Breinburg geniet van de opvallende plek op de ranglijst. "Ik ga zo nog even postje op Twitter zetten, want dit is echt mooi."
Foto: Rob Koppers