Een verrassende naam op het wedstrijdformulier van NEC voor de oefenwedstrijd tegen JVC Cuijk (0-4) vrijdag was die van Christophe van Zutphen. De achttienjarige verdediger kwam deze zomer over van FC Den Bosch en debuteerde tegen JVC eerder dan verwacht in het eerste elftal van de Nijmegenaren.

"Het was voor mij ook wel een beetje een verrassing", zei Van Zutphen, die de tweede helft speelde, tegen ForzaNEC.nl. "Aan het begin van de week werd het me duidelijk, want vanaf dinsdag trainde ik mee. Ik ben aangesloten bij Jong NEC, maar nu mocht ik me hier laten zien. Het beviel me wel. Normaal sta ik rechts centraal, maar dat maakte me niet zo veel uit."

Voor sommige fans is Van Zutphen misschien nog een onbekende, daarom stelde hij zich kort voor. "Ik ben een centrale verdediger die het moet hebben van zijn atletisch vermogen en aardig kan opbouwen. Ik schakel graag mijn mannetje uit. Ik ben hier goed ontvangen. Iedereen is duidelijk geweest en de club was meteen eerlijk in wat ze van me verwachten."

"Ik ben hier gekomen om bij Jong aan te sluiten en me daar te bewijzen", vervolgde de verdediger. "Van daaruit wil ik de stap maken. Bij Den Bosch kreeg ik een contractaanbieding, maar die wees ik aanvankelijk af omdat er meer interesse was. Een aantal opties viel daarna af en na nog wat gesprekken met NEC leek me dat de beste optie voor mijn carrière."

Van Zutphen ziet doorgroeimogelijkheden in Nijmegen. "Qua perspectief en de manier van ontwikkelen is dit de beste stap voor mij. Bij andere clubs had je bijvoorbeeld geen beloftenelftal, dan speel je bijna geen wedstrijden. Bij NEC kan dat wel, daar kan je wekelijks bij Jong spelen."

Voorlopig was het wel zijn enige optreden in het eerste van NEC. Na het weekend sluit Van Zutphen weer aan bij Jong NEC.