NEC kreeg gisteren aan het eind van de eerste helft een discutabele strafschop van scheidsrechter Erwin Blank. Waar iedereen die NEC een warm hart toedraagt tevreden keek naar dat moment, was Go Ahead Eagles-trainer Kees van Wonderen na de wedstrijd een stuk minder blij.

Voor de camera’s van de NOS legt Van Wonderen uit waarom de wedstrijd door zijn team verloren werd. “We verliezen deze wedstrijd door een spelhervatting waar we niet opletten en een discutabel moment waarbij de scheidsrechter hem op de stip legt.” Verslaggever Frank Snoeks betwijfelt hoe discutabel de strafschop was, aangezien Cas Odenthal wel degelijk aan het shirt werd vastgehouden. “Iedereen moet natuurlijk zelf oordelen over dit moment, maar als we hier al een strafschop voor gaan geven”, zegt Van Wonderen licht geïrriteerd.

Snoeks reageert gevat en laat Van Wonderen weten dat Brouwers scheidsrechter Blank de kans gaf om te fluiten. “Tuurlijk, dat is ook zo. Dus legt hij hem op de stip”, besluit Van Wonderen, die uiteindelijk toch lijkt in te zien dat het niet zo gek was dat de bal op elf meter ging.

Foto: Rob Koppers