Donderdagavond plaatst NEC of Go Ahead Eagles zich voor de halve finales van de KNVB Beker. De Deventenaren nemen het in Nijmegen op tegen NEC. Trainer Kees van Wonderen kijkt uit naar het treffen in De Goffert. “We hebben tegen NEC een reële kans om de halve finale te halen. We hadden het zwaarder kunnen treffen, maar het zal zeker geen abc’tje worden.”

Nog niet zo lang geleden troffen beide ploegen elkaar in de competitie. Toen zegevierde NEC in De Adelaarshorst: 0-2. “Ik vond dat we toen wel aan elkaar gewaagd waren”, stelt de hoofdtrainer. “Over de gehele wedstrijd gezien vond ik 0-2 te groot uitgedrukt, de krachtsverschillen waren veel kleiner. Dat gaven zij na afloop ook wel toe. Maar NEC blijft een gevaarlijke ploeg. Een prima elftal met een lastige speelwijze. Het wordt een mooie uitdaging”, aldus van Wonderen tegenover De Stentor.

Als Go Ahead Eagles erin slaagt NEC te verslaan, zit ‘Kowet’ voor het eerst in twaalf jaar weer bij de laatste vier van het bekertoernooi. “Er staat een halve finale op het spel, die je dan ook nog eens thuis zou mogen spelen. Dat zijn mooie affiches en die wil natuurlijk iedereen spelen. Ik kijk ernaar uit.” Voor Van Wonderen is het duel met NEC een bijzonder duel. De coach van de Eagles begon zijn spelersloopbaan in Nijmegen en haalde als NEC-speler in 1994 de finale van de KNVB-beker. Die ging met 2-1 verloren tegen zijn latere werkgever Feyenoord.

Van Wonderen kan in Nijmegen niet beschikken over Ogechika Heil en nieuwkomer Evert Linthorst. Martijn Berden, Marc Cardona en Giannis Botos kenden een sterke invalbeurt tegen FC Groningen, maar zijn nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Vermoedelijke opstelling GA Eagles: Noppert; Deijl, Nauber Kramer, Kuipers; Lucassen, Rommens, Brouwers; Cordoba, Lidberg, Oratmangoen.

Foto: Rob Koppers