NEC heeft met Stefan Mauk een groot talent gehaald. De 20-jarige middenvelder speelde drie seizoenen bij Melbourne City, waar John van ’t Schip sinds december 2013 trainer is. De Nederlandse coach kent Mauk goed. Melbourne City plukte Mauk in de zomer van 2013 weg bij het Australian Institute of Sport (AIS). “Daar zitten de beste talenten van alle sporten.”

Begin 2016 vertrok Mauk transfervrij naar Adelaide United. “Wij waren tevreden over hem en wilden hem houden, maar hij wilde zelf niet verlengen. Toen konden we een deal sluiten met Adelaide United, dat hem een half jaar wilden hebben. Wij kregen in ruil een verdediger (Osama Mialik, red) als zij Mauk kregen. Die verdediger tekende voor tweeënhalf jaar en Mauk zou een half jaar later waarschijnlijk toch weg gaan. Dat was voor ons een makkelijke beslissing. Stefan kon bij Adelaide een optie in zijn contract laten opnemen dat hij eventueel voor weinig geld naar Europa kon.”

Bij Adelaide werd Mauk meteen kampioen. De middenvelder was een vaste kracht op het middenveld. Voor de winterstop brak hij door bij Melbourne City. “Voordat hij vertrok naar Adelaide begon hij regelmatig te spelen. Tot aan de winterstop deed hij het redelijk goed bij ons en dat heeft hij voortgezet bij Adelaide. Daar kwam hij direct in de basis. Hij komt uit Adelaide, dat was voor hem een reden om daar een half jaar te spelen. Zijn familie woont daar.”

Foto: Wikimedia/Commons

Lees ook: NEC legt Australiër Mauk vast
Lees ook: Fans Adelaide United begrijpen vertrek Mauk