Vanwege alle Corona-omstandigheden werd er vanavond een digitale supportersavond georganiseerd. Onder leiding van Jochem van Gelder beantwoordden Wilco van Schaik en trainer Rogier Meijer vragen van NEC-fans.

De livestream begon om 20:30 en er werd als eerste gesproken over de actie van Yannieck Bleum en de Deur rij mert. Wilco van Schaik complimenteerde de supporters: "We hebben echt geweldige supporters! Ik was eerst sceptisch over het idee van een drive through. Als je dan ziet hoeveel mensen er komen en hoe geweldig de sfeer is, ja dan krijg je wel kippenvel." Meijer vulde aan: "NEC is een club van het volk. Als het slecht gaat is iedereen boos en staan we met z’n alle voor het stadion. Gaat het goed staan we met net zoveel man feest te vieren."

Over de aflopende contracten kon Van Schaik nog niet veel zeggen. "Ik heb bij het afscheid van Kuipers en Kvida ook gezegd dat ze niks moeten uitsluiten." Jochem van Gelder speelde in op wat Van Schaik zei en vroeg door het hoe het zat met Alblas. "Het Corona=gebeuren is een zege voor hem. Hij had zo meer tijd om te kunnen herstellen en het gaat goed met hem. Als je bovenin mee wilt doen dan heb je één of twee topkeepers nodig en we hebben hem niet voor niets gehaald, hij heeft veel kwaliteit en ervaring. We hopen dat we met hem die stap kunnen maken."  Meijer gaf aan dat een versterking op iedere positie gewenst is. Jochem van Gelder die eerder op de avond met Nick Kersten sprak had opgemerkt dat NEC met een buitenlandse middenvelder bezig zijn. Meer hier over vind je hier.

Verder benoemde Van Schaik nog dat er een financieel zware periode aankomt voor NEC. "We gaan het wel moeilijk hebben, maar ik heb het vertrouwen dat we met deze supporters, de plannen die we hebben liggen en de juiste mensen hier goed doorheen komen! NEC zal niet omvallen door deze Coronacrisis."
 
Foto: Rob Koppers