Wilco van Schaik heeft vandaag zijn handtekening gezet onder de contractverlenging van Bart van Rooij, een van de talentvolle jeugdspelers die afgelopen seizoen doorbrak. Toch is dat lang niet het enige waar de algemeen directeur van NEC zoal mee bezig is.


"We hebben vol ingezet op de jeugd, daar is Bart één van de levende exponenten van, samen met Dirk Proper, Anthony Musaba, Ayman Sellouf en Ole Romeny. Dan moet je ze wel binnen de club houden, anders leidt je op voor een ander", vertelt Van Schaik aan ForzaNEC. Met de eerder genoemde spelers is Van Schaik ook bezig. "We hoeven niet om de situatie van Anthony heen te draaien. Er is zoveel interesse in grote clubs. Daarom hebben we met de familie en management van hem afgesproken dat we maar eens gaan kijken wat er allemaal op hem afkomt. Als dit soort grote Europese topclubs met zo’n jongen spelen, dan wordt het moeilijk om ons daarin te mengen. Het is wel zo dat transfers horen bij het beleid van NEC, deze bedragen hebben we ook nodig. Wij verwachten dat er binnen enkele weken concrete interesse voor hem zal zijn.

"Verder ligt Ole nog tot 2022 vast. Hij heeft zich goed ontwikkeld en had er vijftien kunnen maken als het seizoen niet voortijdig gestopt was. Met Dirk en Ayman zijn we in gesprek en ik heb vertrouwen dat we ook tot een verlenging komen bij die spelers. Verder heeft Job Schuurman heeft nu een volwaardig A-selectiecontract. Hij heeft er keihard voor gewerkt. We hebben drie keepers nodig voor het eerste elftal, terwijl Robin Roefs er ook aan zit te komen. We zullen ons moeten houden aan drie, vier nieuwelingen en dan hebben we weer een selectie van zestien à zeventien volwaardige selectiespelers. Die nieuwelingen moeten dan wel directe versterkingen zijn voor de basis, zodat we kunnen vasthouden aan onze ambitie van plek vier."

Daarbij kan Jordy Bruijn een belangrijke rol spelen. De afronding van die transfer is volgens Van Schaik slechts een kwestie van tijd. "Met Jordy en SC Heerenveen zijn we nog in gesprek. Ik heb er vertrouwen in dat we dat binnen een week kunnen afronden. Hij is wel het type speler dat we zoeken: een Eredivisiespeler met potentie, ervaring en kwaliteit. Ik ga er vanuit dat die handtekening een dezer dagen gezet wordt."

Verder speelt de naam van Edgar Barreto ook altijd bij NEC, zeker nu zijn contract bij Sampdoria heeft laten ontbinden. Ook hij kan deze week een belletje verwachten van de AD. "Edgar heb ik regelmatig aan de lijn, ook dit seizoen een paar keer. Ik ken zijn ambitie en zijn liefde voor NEC en Nijmegen. Ik heb nu nog geen contact met hem gehad. Maar we moeten maar eens kijken wat hij wil. Hij zit in een bepaalde fase van zijn carrière, is al 35 jaar, is al aan het kijken wat hij na zijn voetbalpensioen kan gaan doen. Als wij daar een rol in kunnen spelen, moeten we eens om tafel gaan. Ik weet hoe belangrijk hij is en ik vind het een geweldige gozer en prof, maar er is meer dan alleen emotie. We zullen hem deze week sowieso een keer spreken."

Inmiddels is de uitgedunde selectie weer vier dagen in de week op de club. "Dat doet de jongens heel goed. Het is ook wel echt nodig. Na dit weekend hebben ze weer even vakantie. Daarna moeten we afwachten wanneer de competitie weer gaat beginnen. De club heeft nu een miljoenenuitdaging voor zich, we worden keihard getroffen door het virus. Het is overleven. We liepen financieel prima op schema voor ons driejarenplan, maar daar komen nu miljoenen bij die we moeten dekken. Met partners, personeel en de gemeente zijn we daar nu hard mee bezig. We doen al concessies in de selectie. Zodra duidelijk is wat er gaat gebeuren, weten we de consequentie voor NEC en wanneer we dan echt kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen."

Op zes juni vindt de zogenaamde ‘drive through-dag’ plaats, waarbij fans vanuit de auto hun seizoenskaart kunnen verlengen. "We hebben overleg gehad met de gemeente en supporters. Vanuit de boezem van de club wordt de steun duidelijk gemaakt. Dat hebben we nu ook echt nodig. Seizoenskaarten moeten verlengd worden, businessclubleden moeten blijven, wij als personeel doen een loonoffer, de gemeente komt ons tegemoet met de huur. Daarom ben ik juist blij met die dag. Met de supporters samen gaan we er voor zorgen dat het in goede banen wordt geleid. We willen het een unieke dag maken, want de supporters vinden dit belangrijk. Dan gaan we met er zijn alles aan doen om dit veilig te laten gebeuren."