Kevin Bukusu werd vrijdagmiddag bij het Honigcomplex gepresenteerd. De 19-jarige centrale verdediger tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog twee jaar. ForzaNEC sprak bij zijn presentatie met Wilco van Schaik.
 
Bukusu is inmiddels al de vijfde versterking voor NEC terwijl Wilco van Schaik het tijdens de supportersavond had over drie a vier versterkingen. "Natuurlijk, door de transfer van Anthony Musaba hebben we wat meer mogelijkheden gekregen. De gesprekken verliepen heel snel en dan presenteer je in drie dagen zomaar twee nieuwe spelers."

NEC was niet de enige club die interesse in Bukusu had, zei Van Schaik. "Dit is echt een goeie speler voor het Nederlandse voetbal. We hebben extra kunnen bijschakelen met deze speler om hem naar ons toe te krijgen dus we hebben weer echt een versterking gehaald."
 
We mogen wel zeggen dat Bukusu de vervanger van Josef Kvida is. Het contract van de verdediger uit Tsjechië liep af en hij vertrok. "Josef heeft het echt goed gedaan vorig seizoen, maar als je verder wil moet je soms stappen ondernemen en we denken dat dit een goede vervanger is. Hij gaat naast Rens spelen want deze jongen hebben we voor in het basiselftal gehaald. Ik stuurde Rens net al een appje met een foto van Kevin. ‘Je hoeft het niet meer alleen te doen’, zei ik."
 
NEC is nog niet klaar op de transfermarkt. Er komen nog meer spelers aan, zei Van Schaik. "We moeten nog een linksback hebben, daar zijn we eerlijk in. Misschien ook nog een versterking voorin, maar de ontwikkelingen op de transfermarkt spelen ook een grote rol. We houden rekening met een vertrek van bijvoorbeeld Okita, dus moeten we daar op inspelen. We zijn in ieder geval nog niet klaar."

Mogelijk komt Herdi Bukusu, de broer van Kevin, ook naar Nijmegen.

Foto: Rob Koppers