Jack de Gier hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan bij NEC. Algemeen directeur Wilco van Schaik benadrukt na de nederlaag bij FC Twente (2-0) dat de trainer ‘gewoon’ met de Nijmeegse club de tweede seizoenshelft ingaat.

“We hebben er deze week al over gesproken en gezegd dat de wedstrijd tegen Twente hier geen invloed op zou hebben”, zei Van Schaik bij FOX Sports. “Na het trainingskamp begint de tweede seizoenshelft, dan moeten we een ander gezicht laten zien. Trainer en spelers hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken. De spelers zijn er duidelijk in geweest. We gaan met dit team en met deze staf de tweede seizoenshelft in. Er kan altijd een moment komen dat je alsnog zegt dat het niet meer gaat, maar dat is nu nog niet.”

Van Schaik is ook niet van plan om veel spelers aan te trekken in de winter. “We denken dat we genoeg kwaliteit in de selectie hebben, al kun je dat gezien de plek op de ranglijst misschien moeilijk zeggen. We hebben wat spelers die terugkomen van blessures. Dat kanvoor een impuls zorgen. Die spelers hebben een bepaalde mentaliteit. In de winterstop gaan er mogelijk wat jongens weg. Mocht er geld vrijkomen, kunnen we ons op een of twee posities versterken.”

Toch was de teleurstelling groot na de nederlaag in Enschede. “Deze wedstrijd laat zien hoe we de eerste seizoenshelft hebben beleefd: teleurstellend. Je gaat toch zitten met de verwachting dat er meer zit in deze selectie dan dat er is laten zien, maar misschien is dat de laatste weken wat teveel geweest. Er is al veel gebeurd. Dan moet je geen wonderen verwachten.”

Het afgelopen half jaar was opnieuw hectisch bij NEC. “Druk is een belangrijke factor in het voetbal en niet iedereen kan daarmee omgaan. Druk is er hier altijd, dat weet je. Als je ambitie hebt en je presteert niet, dan komt er druk. Daar moet je tegen kunnen en dat moet je leren. Het was een heftig half jaar. Als je zo teleurstellend presteert, gebeurt er veel. We moeten nu de scherven bij elkaar vegen.”

Foto: Rob Koppers