Wilco van Schaik kijkt met een tevreden gevoel terug op de winterse transferperiode. NEC huurde drie spelers, liet er drie op huurbasis gaan en zag Kevin Jansen definitief vertrekken naar SC Cambuur. De algemeen directeur gaf vrijdagochtend bij De Ontbijtshow op RN7 meer uitleg.

"We hebben geprobeerd om fitte spelers te halen", aldus Van Schaik. "Spelers met energie en met kwaliteiten die we nog niet hadden. Ik denk dat dat met Druijf, Branderhorst en Bruijn is gelukt. Vaak kun je in de winterstop alleen spelers halen die weinig tot niets gedaan hebben, terugkomen van een blessure of niet echt aan de bak zijn gekomen. Deze spelers hebben allemaal bij het eerste gespeeld en brengen ook energie. Met Randy Wolters erbij hebben we vier frisse koppen die we graag wilden."

Lees ook: de transferwinter van NEC: huren, verhuren en weer huren

NEC leek op zoek naar een nummer 10, maar trok op het middenveld Jordy Bruijn aan van SC Heerenveen, die meer een controlerende speler lijkt. "Jordy kan op 10 en op 6 spelen, dus hij is multifunctioneel. Je moet kijken wat er in de markt beschikbaar is en wat je kan betalen. Onze portemonnee is niet zo diep dat we alles kunnen doen en we wilden iemand die er meteen stond. Er was een aantal opties. Met Jordy hebben we het goed ingevuld. Een goede jongen, met energie, echt een winnaar."

Promoveren
Ondanks de dramatische plek op de ranglijst houdt Van Schaik vast aan zijn doelstelling. "De doelstelling is nog steeds promoveren. Daar kom je verder vanaf als je de resultaten van de laatste acht wedstrijden ziet. We willen snel naar de top-11. Je moet wel reëel zijn, we staan er ver vanaf. Het voetbal is nog niet dusdanig dat je die stap meteen maakt, maar in het voetbal kunnen zaken snel veranderen. We hopen dat tegen Jong FC Utrecht te gaan zien."

Foto: Rob Koppers