Wilco van Schaik is teleurgesteld dat NEC dinsdag alweer in actie moet komen om het duel met FC Groningen te hervatten. De algemeen directeur vindt dat NEC hierin wordt benadeeld, terwijl de Nijmeegse club geen schuld heeft. “We hebben gevraagd om meer rusttijd.”

Dat zegt Van Schaik in een persbericht op de clubwebsite. “We zijn teleurgesteld in de beslissing die is gemaakt. Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen, hebben vandaag een vrije dag en morgen kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training. Uiteraard begrijpen we de beslissing van alle partijen en was definitief staken gisteravond de enige optie, maar het geeft een wrang gevoel dat we (ons inziens) worden benadeeld terwijl we geen schuld hebben.”

De Groningse autoriteiten zagen echter geen andere mogelijkheid dan op dinsdag de wedstrijd uit te spelen. “Het competitiebestuur van de KNVB heeft dit overgenomen en wij hebben het geaccepteerd. We gaan daarnaast nog met de KNVB in gesprek over de kosten die we voor deze wedstrijd(en) hebben gemaakt, zowel voor onze supporters als voor de club. We gaan de handschoen oppakken en dinsdag voor drie punten strijden in Groningen. Daar ligt voor ons nu de focus, zodat we in de race blijven voor de play-off plekken”, aldus de algemeen directeur.

Foto: Rob Koppers