NEC gaat in februari zeker geen technisch directeur aannemen. “We hebben nog niet de juiste kandidaat gevonden.” Dat zei NEC-directeur Wilco van Schaik vrijdag tijdens de Ontbijtshow van RN7. “Er zijn wel gesprekken, maar die juiste zit er nog niet tussen.”

Van Schaik reageert op geruchten als zou de Nijmeegse eerstedivisieclub op korte termijn een ‘td’ aannemen. Zo zei trainer François Gesthuizen donderdag nog tegen De Gelderlander dat het de wens is van de Raad van Commissarissen om volgende maand een technisch verantwoordelijke aan te stellen.

“Samen met de RvC voeren we constant gesprekken met potentiële kandidaten, maar veel hangt ook af van de resultaten van de rest van dit seizoen”, vertelde Van Schaik, die aangaf dat de keuze voor een td afhangt van een reële kans op promotie naar de eredivisie.

Dat geldt ook voor het trainerstrio van NEC. Zij gaven aan al in eerder stadium duidelijkheid van de club te willen hebben over toekomst bij de club. “Dat snap ik, maar we moeten eerst technisch directeur hebben, voordat we iets kunnen zeggen over de trainer.”

Via mediapartner RN7.

Foto: Rob Koppers