Na maanden van radiostilte is er een update inzake de koop en verbouwing van het Goffertstadion. Algemeen directeur Wilco van Schaik spreekt in Over RoodGroenZwart van een ‘log proces’, maar neemt de gemeente hierin niets kwalijk. Volgens Van Schaik is een nieuw stadion met appartementen noodzakelijk om het voortbestaan van NEC te verzekeren.

In Over RoodGroenZwart, een talkshow over NEC, komt de verbouwing van De Goffert ter sprake. Aanleiding is de naderende deadline die door de gemeente aan de Nijmegenaren is gesteld. De Eredivisionist móét in december met een concreet plan op de proppen komen, anders gaat de verkoop niet door. Van Schaik zegt dat de gesprekken over een verkoop op zijn minst nog steeds lopen, maar dat dit veel tijd vergt. “Het is een traag, log proces. Het gaat ook over veel verschillende dingen.”

Komst appartementen

Een van die ‘dingen’ is de komst van een appartementencomplex aan De Goffert. Deze appartementen moeten extra inkomsten voor de club genereren. Het plaatsen van deze woningen stuit echter op weerstand uit verschillende hoeken. “Dit (woningen aan het stadion, red.) ligt gevoelig in Nijmegen, in de buurt en in de politiek”, meent Van Schaik. Hiervoor heeft NEC een alternatief bedacht. “Als dat niet kan, is het alternatief een combinatie van hotel, vergaderruimtes en congressen. Dit heeft minder invloed op de omgeving. Die twee plannen hebben we naast elkaar gelegd”. ‘Het nest’ een ontwerp wat door verreweg de meeste supporters als favoriet werd bestempeld, bleek onhaalbaar.

Financiële angst

Het bouwen van appartementen is nodig om de continuïteit van NEC te verzekeren, aldus de algemeen directeur, die een absoluut doemscenario beschrijft. “Als we slechts eens in de veertien dagen spelen, trekken wij het niet zonder dat Marcel (Boekhoorn, red.) ons helpt. Dan dreigt er misschien (degradatie naar de, red.) Keuken Kampioen Divisie. Dat is voor deze club bijna een faillissement”. Een nieuwe locatie zoeken om te gaan spelen, voelt Van Schaik niets voor. “Die optie moet je altijd openhouden, maar NEC hoort eigenlijk in De Goffert.”

Foto: Rob Koppers