Wilco van Schaik heeft tijdens zijn vakantie in Italië een eerste gesprek gevoerd met Edgar Barreto. De 35-jarige middenvelder is transfervrij en keert mogelijk terug bij NEC. Zover is het echter nog niet, benadrukt de algemeen directeur van de Nijmeegse club.

Van Schaik wilde tijdens zijn vakantie eigenlijk langs bij Barreto in Genua, maar dat lukte niet. "Daar waren de afstanden toch wat te groot voor, dus we hebben online een eerste gesprek gevoerd", vertelt Van Schaik vanaf het vliegveld in Italië aan ForzaNEC. "Ik ken Edgar natuurlijk wel, we hebben afgelopen winter ook nog gesproken, maar nu was het echt een inhoudelijk gesprek over hoe het met hem gaat en zijn ambitie voor de komende jaren. Wij hebben het plan van NEC uitgelegd, onze ambities richting een nieuw stadion en de Eredivisie. We hebben een jong team en zoeken naast Rens van Eijden nog een of twee routiniers."

De directeur kijkt positief terug. "Het was een goed en lang gesprek. We hebben afgesproken dat we deze week opnieuw met elkaar spreken om te kijken hoe het bevallen is. We hebben nu naar elkaar geluisterd en dat was met een goed gevoel. Edgar is zeer gecharmeerd van Nijmegen en NEC, maar hij is ook iemand waar meer interesse voor is. Edgar is een nette, goede prof. Zeker in Italië heeft hij een goede naam opgebouwd. Hij hoeft echt niet thuis te zitten komend seizoen. Bij ons groeien de bomen ook niet tot in de hemel."

Lees op ForzaNEC ook een uitgebreide transferupdate van Wilco van Schaik over Bas Kuipers, Dirk Proper, Mathias de Wolf, Jonathan Okita en Ole Romeny.

Foto: Rob Koppers