Het Goffertstadion was dinsdag het decor van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Ierland (0-0). Algemeen directeur Wilco van Schaik is trots dat de wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van NEC. "We hebben gemerkt dat vrouwenvoetbal hier in Nijmegen leeft en willen met de organisatie van deze wedstrijd een bijdrage leveren", zegt Van Schaik tegen het blad Oranje Journaal.

"Ik heb deze zomer bij FC Utrecht gezien dat er tijdens de vrouweninterlands een andere sfeer heerst dan bij wedstrijden van clubs", vervolgt Van Schaik. "Er zitten meer families en uiteraard ook vrouwen op de tribune. Publiek dat misschien voor de eerste keer in het stadion komt. Dus is het voor ons ook een goede zaak om die mensen kennis te laten maken met de Goffert en met NEC."

In het verleden had NEC een vrouwentak en Van Schaik overweegt om deze nieuw leven in te blazen. "We willen bij NEC een club zijn voor iedereen in Nijmegen en omgeving. Ik denk dat vrouwenvoetbal daarin een toevoeging kan zijn. Uiteraard zitten er budgetten aan vast, maar ik ben zeker van plan om vrouwenvoetbal met potlood op onze agenda te zetten voor de toekomst."

Foto’s: Rob Koppers