NEC heeft tot 1 april om uitsluitsel te geven of het de aflopende contracten van haar spelers verlengt of niet. Het is na 1 april wel mogelijk om aflopende contracten nog te verlengen. Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft aan ForzaNEC uitleg over de aanpak van NEC.

“Zoals het de afgelopen jaren gegaan is, is het vaak zo geweest dat we alles opzeggen wat er op te zeggen valt, omdat dat wat vrijheid geeft”, legt Van Schaik uit. De situatie dit jaar is wat anders omdat de competitie waarschijnlijk langer doorloopt door de uitbraak van het COVID-19 virus. Daarnaast spelen meerdere factoren een rol.

Van Schaik: “Het zal in de komende periode duidelijk worden of het Eerste Divisie of Eredivisie wordt, daar hangt de keuze van verlengen ook vanaf. Daar gaan we de komende weken definitief over beslissen. Maar wat voor ons geldt, geldt natuurlijk voor alle clubs en zij moeten dezelfde afweging maken en zij zoeken ook zekerheid daarin. Je gaat je risico’s beperken.”

Aflopende contracten
Bij NEC lopen in totaal tien contracten per 30 juni af. In de contracten van Bas Kuipers, Josef Kvida, Etien Velikonja en Frank Sturing zit nog een optie voor een extra jaar en het contract van de geblesseerde doelman Norbert Alblas bevat een optie voor 2 jaar.

Ook lopen de contracten van Mart Dijkstra en Randy Wolters af. In hun contracten staat geen optie tot verlenging. Datzelfde geldt voor Souffian El Karouani, Niek Hoogveld en Job Schuurman. El Karouani viel dit seizoen tweemaal in bij NEC, Schuurman zat dit seizoen wel 26 keer op de bank maar heeft zijn debuut voor NEC nog niet gemaakt. Hoogveld kreeg in de winterstop al te horen dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club, toen hij niet meeging op trainingskamp naar Spanje.

Daarnaast lopen per 30 juni ook de huurcontracten af van NEC’s topscorer Zian Flemming en middenvelders Tom van de Looi en Jellert van Landschoot. Zij zullen terugkeren naar hun clubs, respectievelijk PEC Zwolle, FC Groningen en Club Brugge, al heeft NEC wel een optie tot koop in het huurcontract van Van Landschoot.

Staf
Het contract van hoofdtrainer Adrie Bogers loopt ook af per 1 juli. Daarnaast zijn keeperstrainer Gábor Babos en teammanager Muslu Nalbantoglu ook in het bezit van een aflopend contract. Of de contracten van de stafmedewerkers worden verlengd is nog niet duidelijk en daarover zal de club binnenkort meer duidelijkheid over geven.

Foto: Rob Koppers